Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2013 13:23 - БЮЛЕТИНЪ
Автор: ackoleff Категория: Новини   
Прочетен: 1499 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 БЮЛЕТИНЪ   БЮЛЕТИНЪ  БЮЛЕТИНЪ  БЮЛЕТИНЪ

 ОТ 23 ОКТОМВРИ 2013 ГОДИНА


      Уважаеми мои читатели и посетители на блога, считам за необходимо, че е време да Ви уведомя защо не писах дълго време. Предвид обстоятелствата около създаване на блога ми – една добра предреволюционна обстановка в страната,която предвещаваше промени и възможност да спрем безкрайния преход и да е факт добруването на народа български си позволявах чести коментари и обзори. Последва период в който нещата бяха на кръстопът, т.е. политиците или част от тях можеха да решат да работят за народа. Спрях да пиша за да може да се изясни положението и пишейки да отразя правилно нещата. Сега за мое и Ваше най-голямо съжаление се вижда че всичко е един фарс в който пак губещия е българския народ.

    Вчера в тъй наречения български парламент ясно,по ясно стана, че всичко е лъжа. Ако до сега все нещо можеше да се тълкува двояко то гласуването за мораториума за земята е меко казано лъжа. То е и простотия и наглост и дай боже лек за тези които още вярват в някоя партия.

    Ето материал от vesti.bg. относно гласуваното удължаване на мораториума:

„Това коментира пред БНР преподавателят в катедра "Европеистика" на СУ "Св. Климен Охридски" Вихър Георгиев за решението на Народното събрание да удължи мораториума върху продажбата на земя на чужденци.

Решението за мораториума, което взе вчера НС, имам чувството, че е писано от специалисти по пиар, а не от юристи и това създава известни проблеми с неговото действие, защото то няма никакво правно действие към момента, добави той.

Нашата Конституция в чл. 22, ал.1 казва, че чужденци могат да придобиват право на собственост върху земя при условията, произтичащи от присъединяването на България към ЕС, обясни Георгиев.

Юристът каза още, че договорът за присъединяване от друга страна казва, че в срок от седем години можем да въведем ограничения, каквито ние сме въвели чрез съответната законова уредба и няма никакъв смисъл да се взема решение, защото то нито променя Конституцията, нито променя договора за присъединяване.

"Това решение - първо е противоконституционно и второ е абсурдно. То е ненужно. От юридическа гледна точка то е нищо и не го разбирам. От гледна точка на Конституцията, тя няма как да се промени с едно решение на НС. Ако желаят да я променят, има ред да се промени, да стартира тази процедура и да се промени, защото промяната на договора за присъединяване на България към ЕС е смешно да се променя", добави още Георгиев.

След 1-ви януари ЕК ще започне процедура, която ще започне с много любезно официално писмо, на което ще имаме срок да отговорим, обясни юристът за санкциите, на които подлежи държавата от ЕС.

"Ако ЕК не е удовлетворена от това, което ние обясняваме там, тя ще ни изпрати едно мотивирано становище, което е по-сериозна заявка, че според нея има проблем с правото на ЕС, ще ни даде още един срок, за да обясним, или да променим ситуацията и след това, ако ЕК счете, че ние продължаваме да нарушаваме правото на ЕС, вече ще сезира съда на ЕС и се отваря възможността за налагането на санкции", добави Георгиев.“

И така! Чаках този ясен знак за да покажа безсмислието от очакване, че политиците ще оправят нещата, че демокрацията е нещо по презумпция даващо на всички достоен живот. Не би!

Политиците са като циганите! Те разбират само от тояга. От нищо друго!

Ако не вярвате поогледайте се.

Къде са ЕРП-тата? Тука и цените са същите, че даже и по-високи!

Къде са политиците? Ами взеха си около година нещо като платена отпуска! Ходят от време на време в парламента за парлама. Даже уж не вземат заплати някои ама командировки и заплати, и пари за среща с избиратели, и за работа в комисии вземат, което е повече от самата заплата.

Къде е качествената им работа? Няма такава! Мораториума – глупост. Дебати за пушенето – пълни глупости! Избирателен кодекс – мижи да те лъжа.

Няма да изреждам повече! По рядко ще пиша за да показвам явните и неоспорими ходове на душманите народни.

Следващия път незнам дали ще пиша“БЮЛЕТИНЪ“ или “ПОЗИВЪ“, или направо ще излизаме на улицата, но не в тези дирижирани протести и антипротести.

Като тема за размисъл, но не за еврейте или циганите сега - темата е за българските политици управляващи страната 23 години вече. Ще посоча два факта от Германия 1900 година и отношението на немците към банките и банкерите /нещо познато нали/ и затънала в хиперинфлация 1920 година. Години по-късно Германия е в цветущо икономическо положение. Ето и фактите:

„Антисемитизмът не се нуждае от големи плакати. Достатъчна е и обикновена пощенска картичка. Като например тази, на която се виждат двама евреи, окачени на бесилото. Едва в смъртта си те изпускат от ръце хартиите, на които пише "лихви". И за да няма никакво съмнение към коя народностна група спадат двамата мъже с тъмни къдрави коси и клюнести носове, под илюстрацията е написано: "De besten Lait" (Най-добрите им хора), което човек неминуемо асоциира с популярния по онова време израз "Само мъртвият евреин е добър евреин".

 

 Тези картички се разпространяват около 1900 година - т.е фантазиите за линчуване на евреите предшестват убийствения антисемитизъм на нацистите. През 1922 година пък се появяват банкноти от 1 000 марки, обезценени от инфлацията, на които тогавашните националисти отпечатват демагогския стих: "Евреите ни взеха златото, среброто и суджука - и ни оставиха боклука". Много модерни по онова време са и еднопосочните билети за влак до Ерусалим, на които пишело "Без право на връщане!". Тези "билети" били пускани в пощенските кутии на евреите.“

Публикувано от мен с много любов към българските управляващи!




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. jambo50 - Смятам, че разсъжденията Ви са п...
24.10.2013 21:50
Смятам,че разсъжденията Ви са правилни и отразяват действителността такава,каквато е!И какво от това!Много хора ще се съгласят с Вас ,но проблемът в България няма да бъде решен с констатации САМО!Редно е и някакви предложения да има по този проблем.Иначе само си чукаме по клавиатурата за губене на време!
цитирай
2. ackoleff - До Джамбо
27.10.2013 11:44
Благодаря за коментара. Съгласен съм само до някъде с Вас. Защо? Защото в началото трябват точните констатации и факти. Ако сме малка организация или фирма може с предложение едно или няколко и утвърдени механизми да не се допусне крах, а да се решат проблемите. Но с общество, нация не е така за съжаление. Факт е вече 23 годишно лутане и не бих казал, че е НЕСЪЗНАТЕЛНО. Явно трябват мерки, но РАДИКАЛНИ. Започнах да пиша когато имаше надежда защото по-голямата част от народа беше настроена за промяна и можеше да се приемат по твърди мерки, но вече не е така. За съжаление. Отново трябва нещо да ни събуди и раздразни .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 301658
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930