Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2013 20:33 - 10-ноември 2013 година – тъжна дата за БЪЛГАРИЯ. 24-та година българи грабят държавата така, както никой до сега не е грабил!
Автор: ackoleff Категория: Политика   
Прочетен: 2436 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В тази държава има САМО две групи хора - управляващи и ежеминутно прецакван народ.

Ще коментирам само последното бисерно дело на нашите политици. То е показателно как народните избраници ползват за своя сметка парламента. Коват законите така щото да им служат на тях и техните близки. Заобикалят ги така, че ако случайно някое дело излезе на светло да се разминат без проблем.

Парламентът е пълен с бисери като Бисеров. Последният обаче е засегнал нечии интереси, и ето го в немилост. Не, че нещо ще стане, но народа ще разбере поредния номер който е минал и са го платили скъпо и прескъпо.

Какво става приятели: ами плащаме си - Водата! Тока! И още какво? – ами въздуха бе хора!

Ето малко информация - http://www.segabg.com/article.php?id=673822 и ще Ви помогна с откъси от нея за да заостря вниманието Ви:

1.                 Бисеров фактически е взел мерки за да няма конфликт на интереси и да няма престъпление по служба.

„Прави впечатление обаче, че при два сериозни ремонта на закона за ВЕИ от 2009 и 2011 г., случайно или не, Бисеров не участва в гласуването на текстовете. През декември 2009 г. той пропуска обсъждането на промени на второ четене, въпреки че е гласувал преди това. През 2011 г. отново не участва в гласуването в пленарната зала. По закон депутатите са длъжни да обявяват конфликт на интереси във всеки отделен случай, когато приемане на закон може да облагодетелства тях или свързани с тях лица. Бисеров е подал единствено задължителните декларации при встъпване в длъжност, в които е обявил само, че има неправителствена организация ЕКИП, която не развива дейност.“

2.                 Използва обаче перфектно позицията която има в държавната власт!

„Проверка на "Сега" показа още, че част от ВЕИ фирмите, свързани със синовете на бившия депутат, са присъединени към мрежата в последния момент миналата година, преди енергийният регулатор да обяви новите по-ниски цени за изкупуване на ток от т.нар. зелени централи.“

„Това е станало буквално в 12 без 5, тъй като от 1 юли в сила влизат новите правила за по-ниски изкупни цени на тока от ВЕИ централи.“

„Плащанията към ВЕИ централите се гарантират с продажбата от държавата на парникови квоти и това засяга фирмите на Главинков.“

3.                 Парадокса – ГЕРБ са „върли“ противници на БСП и ДПС, а фактите говорят друго!

 „Интересното в случая е как ГЕРБ задържаха цените на ток от фотоволтаици 2-3 пъти по-високи от европейските миналата година за да се източат към 6-7 милиарда от джоба на българския енергопотребител, а източващите се оказват собственици на фотоволтаици от ДПС. В същото време ни се натяква, как има някаква жестока непримирима борба между ДПС и ГЕРБ.“ – Налага се извода, че ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ играят една игра!

4.                 АТАКА – показаха пътя по време на февруарските протести и издигнаха лозунги които бяха освен актуални и в интерес на обирания народ български, НО после избраха да са с управляващите. Избора е техен и ще си получат това което следва от този избор!

Как да заобичаме датата 10 ноември. Като как да я отбележим, че е светла дата, в историята ни, като до сега не е станало нищо, ама съвсем нищо добро в България. Политиците ни са по-алчни, по-безскрупулни, по-нагли и значително по-прости от бившите комунистически управници.

България се превърна в колониална държава. „Приятелските“ ни държави, които все посочваме за по-демократични, развити и т.н. ни ограбват яко, така както показвания ни за узурпатор СССР не е правил. Факт е, че като цяло бяхме в пъти по-добре от самия СССР /положението на народа като цяло/, а сега да кажете до кой се доближаваме поне. Даже фалирала Гърция е по-добре от нас.

Думите на всички които се мъчат да ни убедят, че виждате ли, има свобода и демокрация са просто поредния евфемизъм. Демокрацията е една фикция и нищо повече. Не нашата българска, а изобщо. Но няма да теоретизирам сега.

Ето факта – поредния факт „Христо Бисеров“! Още колко Ви трябват за да не се връзвате на тези УДОБНИ за УПРАВЛЯВАЩИТЕ протести. Те са подигравка с българския народ.

         Надявам се да не се налага да решаваме съдбата си с избори! Трябва вече да се смени системата. Това няма как да стане без разбойниците да си платят сметката. Бая голяма стана вече.



Тагове:   протест,


Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. maistora - Тъжно ми е да коментирам
10.11.2013 21:19
Наглостта им е безгранична. Демокрацията се оказа поредната утопия. Демокрация няма. В никоя държава. Както и комунизъм. Това е и общото между тях. Манипулация. Измама. Подработване на цели народи. Исторически цикли повтарящи се през 50 години. Революции. Преврати. Реформи. Зад тях винаги тайни общества и интереси.
Работещите и творящи по подобие на стадо тревопасни винаги стават жертва на апетита на хищните "управляващи". И по подобие на тях никога не успяват да се обединят и да ги стъпчат. Ежедневната паша е по силна от недоволството им. И нищо не може да промени това. Защото, мили хора, ние работещите граждани по природа сме тревопасни. Кротко пасем оскъдната тревица. Не сме агресивни. А когато един ден се разбудим, е тогава отново ще ни излъжат!
Единствено ако можеше да не заспиваме. Или поне да спим на смени.
цитирай
2. ackoleff - ДО майстора
10.11.2013 22:19
Майсторе, поне да се научим от баш Майстора и да им сложим шапката! За успокоение и за малко удовлетворение. Щото сега ни крадат, но като няма съпротива и ще ни ....
цитирай
3. maistora - До Колев
10.11.2013 23:53
Те на нас ни слагат шапката. И ни крадат. И ни правят и други работи, каквито си щат. А ние си чешем езиците в мрежата. И това ни удовлетворява. Нали?
цитирай
4. ackoleff - До майстора и до анонимен
11.11.2013 13:31
Благодаря за коментарите. Хубави са и точни.
1. Майсторе, нашия "разговор" предполага, че всеки според собствените си знания, умения и решения ще се противопостави на системата за да е добре. Нищо повече не казваме аз и Вие.
2. Уважаеми анонимен не пиша научно теоретичен труд, а просто популярни публикации за да се ориентират тези които са нагло ограбвани. По мое мнение трябва да се смени СИСТЕМАТА. Социализма в този вид който беше се провали. Западния образец - кенсианския модел и той фалира дори преди социализма. Неолиберализма според мен не е алтернатива и е античовешки, но успя да надвие и сега американците се опитват да го наложат. Жалкото е, че ние с Вас едва ли ще видим новата система. Ако прочетете предишните ми публикации за държавния капитализъм ще разберете, че моята идея е да НЕ СМЕ КОЛОНИАЛНА държава, а да успеем да си оправим държавата за да живее достойно нашия народ. Социализма няма как да го направим независимо, че както казвате ще подобри положението. Световната общност е отворена, макар и крайна система и което е по-важно нееднородна. За има общ процес на развитие на нова обща система ще има много трагедии - национални, лични и т.н. Защото трябва общия стандарт що годе да се изравни. Не е мястото в коментара да развиваме цели теории. Дано Ви удовлетвори отговора ми.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 301293
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930