Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2014 11:16 - ДИМОКРАЦИЯ. Референдум... дум дум дум! – Не искаме въпроси! Искаме отговори!
Автор: ackoleff Категория: Политика   
Прочетен: 1593 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 01.03.2014 15:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Inutilis quaestio solvitur silentio - Ненужният въпрос освобождава от отговор.


Когато трябваше референдум – за влизане в ЕС и НАТО – не се и чу глас за това! Кои бяха управляващите. На коя хранилка бяха?! От кой се страхуваха? Защо не се постави въпрос за референдум? А защо тогава трябваше референдум?

Отговора е от прост по-прост – защото се плаща членство. Яко се плаща!

А кой плаща?

По правило плаща този който поръчва музиката! Но тук политиците реално поръчват и вземат от където и по колкото могат, а плащат данъкоплатците гласоподаватели. И защо? Защото управляващите ги ПРЕДСТАВЛЯВАТ тъй да се каже в демокрацията!

Когато се получиха искри при „разпределението“ на териториите при големите играчи се проведе референдум!

И какво стана уважаеми данъкоплатци гласоподаватели?

Вие казахте ДА, парламента Ви показа среден пръст с едно голямо НЕ.

Ей Богу! – както би възкликнал Бай Ганьо – Защо така стана? Референдум за Белене, бе хаирсъзи? Какво толкова има там?

Как какво? Толкова много неща!

Първото е, че тоталитарната държава управлявана от тоталитарна партия която за 40-45 години построи пътната мрежа в България беше решила – о не самата партия, а умните глави на държавата, самата партия само обира позитивите и активите т.е. познатите ни нематериални и материални облаги - да строи АЕЦ-а и беше започнала.

Какъв парадокс само – тоталитарна държава с тоталитарна партия оставя построено в държавата материално наследство, но няма днешните духовни ценности, а наследилите я демократични партии – всички – оставят само „духовни“ ценности и разграбиха или разрушиха материалните ценности.  Тези „духовни“ ценности с две думи са „ДУХАЙТЕ СУПАТА“! Не се заблуждавайте, че след като има голям технологичен напредък в живота на хората той се дължи на някакъв вид партийно управление. Човешкия дух няма да спре развитието на науката и знанието каквито и условия да му бъдат наложени.

Великите партии на безкрайния преход / БСП, ДПС, СДС, НДСВ и ГЕРБ /, които могат да се похвалят с какво? – с общо 438 километра магистрали, обаче нямаше как да си разделят мирно и тихо големите печалби които генерира още непостроената АЕЦ. То големия гьол, който е на мястото дава приходи, а какво остава ако се построи.

Какви ли не тарикатлъци направиха, но не се получи. Нямаше как да се раздели енергетиката и го решиха по Соломоновски - като неможем да имаме ние, няма да има никой.

Държавническо мислене? Вятър!

България! Народ! Да изпреварим съседите и да сме напред в района? Не очаквайте такова нещо! Ей, Богу! Келепира преди всичко!

Та да се върнем на Референдум – а!

Изпълзя от нейде тъй наречения Президент на републиката. Модерен мъж с женствено излъчване и талант говорейки нещо да не казва нищо, по точно да удовлетворява назначилите го – да не прави скандали и да не пречи, а ако е възможно и да помага.

То самата институция е толкова голяма и ненужна за тази Република, но трябва още малко време за да се заеме народа и с нея.

Та какво се опитва да направи той?

Ами иска да помогне и го прави трябва да признаем! Или може би се опитва. Щото е доста елементарен. Ама не му е там мястото какво да се прави. И при жена му не е. Къде ли е …? И аз незнам.

Ето несполучливия за сега опит за Референдум … дум, дум, дум:

Гласуването е важнооооооо! От Вас зависиииии всичко! – Нищо подобно! Ако имаше нещо вярно в това данъкоплатците гласоподаватели щяха да живе        ят добре, а в Републиката се грижат само за бездомните кучета и „щастливите“ прасета и кокошки. Кучетат ги кастрират, а другите ги колят! Естествено, ДИМократично, а не тоталитарно от което им е лееееко, та чак идеално.

Мажоритареееееееен вот! Това е панацеяяяяя! – И това не е вярно твърдение! Няма да оправи положението като цяло. Даже никак. Абсолютно без разлика за гласоподавателя данъкоплатец, но малко въздух за членовете на партии иииии определени личности – най-вече повредени или богати. Каквито и доводи да има. Да, хубаво е да е смесена системата за да няма поводи за Референдум …дум, дум или полемика по въпроса. 

Задължително гласуванееееееее! За да ви се чуе гласа! – Ей, Богу! Па много ни станаха задълженията, бе хаирсъзи! Няма пък! Ей тъй, на инат! Искаме си поне едно зрънце свобода!

Електроннооооо, машинноооо за да няма измамиииии! – Ами няма начин да няма начин за … ИЗМАМА. Само дето е едно ниво по-високо. Ако не ми вярвате може да попитате експертите по изборни магии – Цветанов и Манолова. Два различни отбора – една цел! Да Ви е честито!

Бъдете сигурни обаче, че след неуспешния опит ще има и успешен! Само можете да бъдете сигурни, че никога няма да се появят въпроси в референдума които интересуват Българския народ като например:

-                    Да накажем  ли управлявалите България безобразно 24 години и виновни за състоянието на държавата и народа?

-                    След като не работи българския съд да бъдат ли представени на божия съд за делата си противонародни?

-                    Кога ще бъдат намалени депутатите в народното събрание?

-                    Да бъде ли възможно раждането на човешко същество в България и то да не е българин?

-                    Да бъде ли премахната отмяната на смъртното наказание за мародерство, измама, кражба в особено големи размери и противонародна /противодържавна/ дейност.

Въпроси много, а отговори … ами няма за сега!

На мене ми омръзна да отговарям на въпроси които са удобни на някой или на които предварително са ясни отговорите!

А на Вас?




Гласувай:
2



1. krumbelosvet - Народът
15.02.2018 12:56
Народът, ВСЕКИ народ, обича да гори или да беси ВЕЩИЦИ. За чумата например, Или за наводнение в наши дни. А повечето наводнения са по човешка вина колкото чумата някога...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 298747
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031