Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2013 01:00 - Болен ли е Волен? Кой кум, кой сват, кой на булката брат?
Автор: ackoleff Категория: Политика   
Прочетен: 6563 Коментари: 9 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ето Ви малко материали:
http://www.economywatch.com/economic-statistics/country/Bulgaria/
за да видите какви са икономическите показатели на държавата ни. Колко е БВП и колко бюджета. Има плащания които са си задължителни и остават доста /милиарди/ за УПРАВЛЕНИЕ и ПРОСПЕРИТЕТ на ДЪРЖАВАТА ни. Дали става това?

         Умишлено няма да коментирам цифрите, защото ще се получи голяма полемика и ще се разводни темата, от което ще ни пострада политическия анализ на ситуацията и това което ни интересува – какво става сега в парламента, каква коалиция имаме и болен ли е Волен.

         Ще посоча само, че парите за управление, от УПРАВЛЯВАЩИТЕ страната ни, не се ползват за просперитета и. Те се крадат по един или друг, по-хитроумни начини. Също като математическите и парламентарни похвати които гледаме в момента.

         Посочените пари /грубо суми/ и факти в „Планът Сидеров срещу колониалното робство“ са истина. Ако сте чели предишните ми статии за държавния капитализъм ще разберете, че с тези пари може да се направи много и с печелившите ни отрасли. Отраслите са ПРОДАДЕНИ или се доят и парите ни изчезват. Става дума за нищо-нещо между 12 – 25 милиарда. Това си е още един бюджет. Повече е, но няма да се спираме и мислим. Става въпрос, че проскубаната ни държава пак има пари. Спомнете си на времето с какви пари са купувани танкове, самолети и каквото се сетите. България винаги, при нормално управление се е оправяла за броени години / 5 – 7/. След освобождението от турско, след националните катастрофи. Сега обаче буксува 23 години. Защо? Защото управниците са много, ама много големи разбойници.

         Започваме първо един въпрос, който дъвчи Борисов и медиите. Тройна ли е коалицията? Как мислите?

         Това твърдение е много невярно. Коалиция всъщност има, но не е тройна, а четворна. Поради тази причина има и една сложна система на парламентарен покер, който ни демонстрират политиците, като използват различни хватки. Целта на всичките четири партии е една. Оставане в парламента и изкарване на мандата или колкото се може по-дълго.

         Е това да Ви напомня на нещо?

Партиите които оцеляха след протестите са доволни от резултата – народа да забрави за недоволството си. Но никоя не е очаквала създалата се патова ситуация. Патова е не за друго, а заради АТАКА.

Както отбелязах преди изборите БСП не се стараеше да спечели победа и управление, а колкото се може да се доближи до ГЕРБ, за да немогат да управляват безконтролно. Това очакваха защото са тандем с ДПС. Така, че сметките им бяха общия им брой депутати да повече от 121. Да ама не.

ГЕРБ се надяваха да имат пак най-много депутати и го постигнаха, но не така както го искаха. Другата част от сметката – да влезнат няколко малки партии за да се пазарува с тях не стана. За голямо съжаление бройката зацикли точно така, че да не излиза сметката.

Какво се получава на практика. Закона не го бива. Няма как да накара нашего брата народния представител да си е на работното място и да е задължително регистриран. Ако беше така – всички трябваше да са регистрирани и тогава можеше да казваме, кой е предател и кой не.

Сега сме свидетели на безобразия от нашите избраници.

Ако са работници и отидат на работа, но не работят, а си седят по местата, какво ще стане? Или да решат, че ще излязат на въздух или до барчето щото не им е кеф?

Отговора е от Вас. Няма да се опитвам да отговарям.

Цирка си беше предрешен. Борисов между острите думи даде да се разбере, че ще подкрепя решения и т.н. Стана му зле, когато беше прекаран за избора на председател на парламента. Започна да афишира, че няма да се регистрират. Защо? Ами за да се намери форма да се избере правителството без ГЕРБ.

Какво става все пак?

Ами виждаме, че депутатите започнаха да си играят на надлъгване. Аритметика, трикове с регистрации и после обяснения.

Дами и господа, за мене няма друго освен простотията на УПРАВЛЯВАЩИТЕ. Това е обида към народа. Това показва колко са заинтересувани за управлението на държавата. Просто си мерят простотията.

Най-голямата е обаче на БСП и ГЕРБ. Говорят глупости. Социалистите говорят безсмислици, а герберите започнаха да си вярват на лъжите.

ДПС за голямо съжаление освен, че чрез Местан говорят правилен български език се държат като политици. Защо? Защото нищо не зависи от тях като сама партия. Те пеят само дует с БСП. Нечистоплътни са, защото както и да обясняват, каквото и да казват, са си етническа партия и сега.

Големият губещ е АТАКА. Единственото е, че взе по-голям процент и остана в парламента. От нея нищо не зависи. Дори и да казваме, че виждате ли тя ще е решаваща за гласуването. Не е вярно!

Първо няма правило всички да се регистрират за да гласуват 240.

Второ няма как да има жизнено важен проблем, който без депутатите от АТАКА да не може да се гласува.

Така, че ето го отговора на въпроса – болен ли е Волен? Не! И не е предател. Това беше най-разумния му ход, за да работи парламента. Да тормози ГЕРБ. Да тормози и БСП. Да има време да набира точки и да увеличи своите поддръжници. Дори и при успешно правителство, пак ще има въпроси, по които може да се атакува и вдига рейтинга на партията. Това ще прави през цялото време. За сметка на БСП и ГЕРБ. За ДПС е ясно.

Сега е в добра позиция и ще наблюдаваме с интерес неговите и на правителството ходовете. Защото:

Правителството ще опита да облекчи народа за да не се провали и да набере инерция ГЕРБ. То задължително ще иска да изкара мандата си. ГЕРБ за сега ще дебнат за слабости и кога да сложат прът в колелото на правителството за да има и то тяхната съдба.

Имаме неадекватен президент, който хем иска да помогне на ГЕРБ, хем не му стиска и само гафове твори. Очакваме още от него. Какво? Гафове разбира се!

Трудно ще е и в парламента. Как ще се гласуват и какви закони ще видим. Не вярвам да са ЗА народа. По скоро ще се правят вратички за след мандата.

Очаквам обаче атаката на Сидеров срещу ГЕРБ във връзка с грабежите. От БСП явно ще искат да дискредитират някой от бившите управляващи. Може би там – в съда ще е развръзката на всичко.

Явно ще трябва да поизчакаме. В този момент не е ясно дали е добре да се протестира. Може би след няколко социални хода на правителството. Ще почакаме!




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Болен бил, а?
31.05.2013 01:41
Ама прибра цели 50 милиона от комунягите само с една регистрация! Това е най- големият политически тарикат!
цитирай
2. dobronameren - Апостоле,
31.05.2013 05:44
Не само Волен е болен! ACKOLEFF да не би да е здрав?
цитирай
3. ackoleff - Отговорчета
31.05.2013 09:10
Не се съмнявам, че ще е на печалба, но как така разбра точната сума. Да не си Ванга или Бареков я е публикувал. Много пари са си това.
До Добронамерен.
Отговарям за себе си - здрав съм в съответствие с нашето здравеопазване. Имам оплаквания, но не е страшно.
Относно коментарите ми - много коментатори има и от медиите и отделни като мене и много мнения. Забелязах, че от протестите които ме развълнуваха всички събития съм ги познал, без тези които ми се иска да станат. Разбираемо е, че няма как да пиша всичко.
Благодаря за коментарите!
цитирай
4. dobronameren - Бъдете жив и здрав. Щом сте били добре при Борисов
03.06.2013 10:18
Сигурен съм, че Орешарски ще ви даде още много здраве, връщайки ви много години назад
цитирай
5. ackoleff - В интерес на истината
03.06.2013 11:53
Добронамерен - За Ваша информация от 1989 година до сега най-зле съм бил по време на управлението на Борисов. Но това е в личен план. Аз не пиша коментарите си от позиция на личното ми благоденствие. Надявам се и другите коментатори да го правят така. Позицията ми е безпристрастна. Аз съм против неолиберализма ако схващаш за какво става въпрос.
цитирай
6. dobronameren - Не схващам що е то неолиберализъм
03.06.2013 21:17
Схващам друго. че позицията ви била безпристрастна, но днес пишете така, защото сте били най-зле при Борисов. Много неосоциалисти бяха зле при него! Нищо чудно.
И друго схващам - мъчете се да бъде възпитан, започнали сте с учтивата форма. после като ви хвана злобата си минал на ти. Също нищо чудно.
цитирай
7. ackoleff - Стана ми интересно
03.06.2013 21:55
Извинявам се за минаването на "ти", но писах коментара между другото. Няма злоба или каквото и да било. Не е място в което да си пиша автобиографията. Не съм и неосоциалист - каквото и да значи това. Прочетете ми постовете, ако не Ви мързи и ще разберете позицията ми и нещо за неолиберализма. Не е трудно да го разберете от нета. Това "най-зле" нека не ви обърква. Доста хора биха искали да са зле като мене. Идеята ми е, че точно сега беше /и все още има някаква възможност/ да се накажат ВСИЧКИ управлявали 23 години страната. Няма невинни между тях.
цитирай
8. dobronameren - Чета вашите постове редовно и ще продължавам да ги чета със същото внимание.
04.06.2013 17:29
Но изглежда вие не четете моите редовно. Иначе щяхте да знаете, че сте един от "любимците" ми. Каквото и да значи това, както казвате.
Както казвате - всички били виновни!? Е, не всички според вас - без един. Зная му името, но за да поддържам този интересен и поучителен разговор между нас, няма да му напиша името. Временно, разбира се.
цитирай
9. ackoleff - Задочно запознаване
04.06.2013 22:08
И аз прочетох нещо от Вас. Ще прочета всичко след този коментар. Не смятам, че Волен не е виновен. Но прочетох внимателно програмата му. Затова ще дебна всяка негова стъпка. Искрено се надявам да изпълни поне малка част от написаното. Дори да не е по негово желание. Той и да иска искрено да го направи няма как да стане. В политиката нищо не става бързо и често трябва да се направи дори противното на това което се цели. А знам и колко от членовете на Атака нямат потенциал за интелигентна дейност. С "отбора" се работи според възможностите му.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 298784
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031