Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2013 12:13 - Голямата игра! Целта – народа в ъгъла. Как тълкуват резултатите от изборите.
Автор: ackoleff Категория: Политика   
Прочетен: 1788 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 От къде тръгнахме?

Формално всичко вървеше в политиката на България. Борисовото правителство набираше сила, но и правеше гаф след гаф. Народа стискаше зъби и търпеше. В един момент правителството на ГЕРБ / незнам как да го наричам за по-голяма точност, щото цялата ГЕРБ е Бойко Борисов и верния му Цветан Цветанов/реши, че е толкова силно и компетентно, че може да скочи на старата и богата мафия БСП. Посегна на енергетиката и по-точно иска дял и от АЕЦ Белене. Разигра се голям цирк и скарването докара първия референдум в България. Няма лошо. Въпроса е важен и стратегически. Строежа е замислен по времето когато управниците мислеха за държавата. Тези новите нямат, ама нищо общо с такъв стратегически за района и държавата обект.

И така. Народа се разбунтува срещу монополите. Каза „ДА“ на референдума. Парламента с цялата си наглост „НЕ“.

Нещо обаче не беше наред. Нещо уплаши сериозно всички политици. Какво? Самите протести не. Бяха малобройни и вместо агресия към институциите и обществения ред хората се самозапалваха. Но! Имаше искания за национализация и изгонване на монополите. Значи мирише на революция. Не голяма, но достатъчна за да доведе края на някои от политиците и партиите. А те не искат това. Всички искат да се запази статуквото. И?

Обединиха се! Служебно правителство. Избори. И да има легитимна власт.

Хитро нали. Народа се дърпа ден, два три и кандиса. Като ще са избори да са избори.

На избори обикновено е весело. Глъчка голяма. Плакати. Агитация. Песни с бира и кебапчета. И обещания за светло бъдеще. Голямо съревнование става.

Така ли беше сега. Не!

Такава тишина настана в страната, че нищо не се чува. И започнаха да подслушват. МВР слуша. ДАНС слуша. Военните слушат. Телефонните оператори слушат. Частна структура слуша.

Забравихме за всичко. За цифровизацията. За театралните постановки наречени атентати – Израелската постановка в Бургас и постановката на ДПС в НДК. За дюните. За какво ли още не.  Даже май и за изборите бяхме забравили от това подслушване.

И за да не забравим да гласуваме в деня за размисъл, не в кой да е ден, точно в него ни напомниха, че има избори. Разкриха малко, има няма 350 000 бюлетини, които не са си на мястото. И пак се почна.

Хитро измислено! Каквото е станало в тишината, станало. Нито ще кажат, нито ще се разбере някога. Сега вече трябва да се смени темата с подслушването. Изтърка се. Да бъде забравена. Уж беше голяяяма работа, а накрая нищо. Следващата тема дето да занимава народа като турски сериал и накрая нищо да не стане. Това беше за пред народа.

Всеки от играчите залагаше на неговата тактика за изборите. Няма да се спирам на отделните тарикатлъци доста се писа за тях. Направо започваме с числата от вота. Ще се опитаме да смятаме и ние.

 

 

Данни от вота

Данни от ЦИК:

Разпределението на мандатите е: ГЕРБ - 97 депутати, БСП - 84 депутати, ДПС - 36 депутати, „Атака" - 23 депутати.

139 064 души е разликата между хората, гласували за ГЕРБ, и тези, подали бюлетина за БСП. За ГЕРБ са гласували 1 081 605 души или 30,53%, за Коалиция за България - 942 541 души или 26,61%, за ДПС - 400 466 души или 11,31%, за „Атака" - 258 481 души или 7,30%.

         Данни от ГРАО: 6 956 890 имат право на глас.

 

Как четат евангелието дяволите. Как смятат.

Борисов

 

         Това си е баш дявола от всички. Той се подигра с всички. Първо с народа. Защо? После с останалите дяволи. След което се посмяхме на простотията му.

         Започвам го този баш дявол!

         Каква е целта на изборите? Да каже народа тежката си дума. Да избере партията, която да работи за народа и да свърши необходимото за мандата. Това значи партията да има повече от 120 депутата. Може с един ама да са над 120.

         Какво стана?

         Гласуваха 51% - малко над или малко под незнам. По официални данни. Казвам го защото ако съм политик ще припомня, че имаше 1 000 000 мъртви души и незнам си какви още.

         Та как се подигра с народа Борисов. Значи народа трябваше да мисли един ден /почивния му ден/ и точно на определен ден в точно определен интервал /пак почивния му ден/ да гласува. А баш дявола неможе да дойде на пресконференцията. Предния път го направи. Ама тогава би с много. А сега? Яд го беше на лошия мат‘риал. Показва им какво е. Нищо. Лайно е.

         Като развален грамофон Бойко си повтаряше, че 97 е повече от 84. Значи АЗ съм победител. Когато някой повтаря настойчиво нещо значи лъже. Явно лъжеше. Къде? Ами той няма 121 депутата значи не е победил. Единственото което може да се каже в този случай е, че е получил най-много гласове – респективно мандати. Останалото не е математика Борисов и ако не ти е ясно, не си за политиката. Той си кара по махленски. Иска да извади от равновесие противника и да се разберат мускулно. Няма да стане.

         Баш дяволът е обиден на народа. Това го казвам най-отговорно. Личи си. В наглостта му и в това, че в момента силата е в него /държавната машина или част от нея/ и някакъв механизъм за манипулиране на изборите /няколко пъти подчертава, че колкото пъти се яви на избори все ще бие/, той уж ПОБЕДИТЕЛ иска да касира изборите.

Всички управлявали до момента си правеха каквото искат и си гласуваха законите да им са удобни ама бяха пропуснали този. И него поправяха, но не се бяха замисляли за касиране. Щото до сега не е имало. Да си ги касират за да ги нагласят, както им е удобно. Е сега неможе. В бъдеще ако си гласуват може, но сега няма да стане.

Все пак баш дявола знае, че има две възможности сега. Да не се разберат за правителство и да има нови избори или да управляват следващите при паритет 120 на 120 и да има време да се покрият золумите до колкото може. Все пак гарван гарвану око не вади. Най-много Цветанов да изгори.

И малко от простотията без цел само за настроение.

Нали изборите са тайни. За начало на пресконференцията започнахме с важните данни, които едва ли не чакахме. Толкова млади гласуваха за нас. Толкова млади за другите. Толкова на средна възраст. Толкова възрастни. И като спомена, че над 60 години избирателите са гласували повече за конкуренцията, всички в групата засияха.

Е тази простотия не е за прощаване. Тук точно личи голяма ама много голяма простотия. За толкова прости няма да гласувам.

Първо не е и статистика, а стъкмистика. Защо? Защото няма как да се получи тази информация достоверно! Няма как! Никъде в бюлетината не пише нито име, нито ЕГН за да се персонифицира. По процентно отношение информацията се изкривява и не е достоверна. Значи е поредната манипулация! Или Цветанов да каже, как е подслушано или скрито наблюдавано, кой за кого гласува.

Още с появяването си започна с лъжа. Какво да очакваме от баш дявола Борисов освен лъжи и грабежи. Нищо!

 

Станишев

 

Вечно вторият. Като подуенския футболен гранд, той никога няма да признае победата на противника. Не победата в изборите /както казахме няма 121 мандата/, а като персонална победа над неговата партия. Старата мафия БСП. Бил морален победител. Ами ако иска и победител по красота да е, това не е резултат от гласуване.

Значи забележете този дявол няма сили да изрече истината. Шикалкави. Значи има нещо нечисто в цялата работа. Мислите, че нечистото е манипулиране на изборите ли. Категорично не! Защо? Да не си помислите, че защитавам БСП или те не са достойни и за тази мерзост. Не! Просто те няма да го направят защото играят комбина. Това е като на покер да играете комбина срещу някой. Няма да Ви трябва да правите номера с картите защото ако всички сте добри ще победите.

Спокойствието на БСП иде от това, че са комбина с ДПС от край време. Старата мафия крадеше с двете шепи, че и повече и ДПС си краднеше колкото може. Свикнали са да се разбират без думи и не искат да се пречка друг около тях. Те търсеха решение на задачата по друг начин. Нашите мандати общо да са повече от 120. Те бяха сигурни. Сигурни ли казах?

Не! Не бяха сигурни и затова обикаляха цяла България и слушаха и гледаха ГЕРБ. Дебнеха ги защото и те като народа, незнаеха новия начин за манипулация на избори, който е патент на Борисов – Цветанов.

Първо раздухаха подслушването за да фокусират цялото внимание върху ГЕРБ и ония да нямат таен ход. След това като разбраха, че и това няма да помогне и след което са още притеснени раздухаха случая с печатницата и допълнителните бюлетини.

Е яко се размириса. Не, не се чудете, нито се притеснявайте. Изборите не са опорочени!

Народа! Този народ според някои прост, според други лош мат‘риял им показа среден пръст на всички. Точно 120 на 120. Няма социологическа агенция, нито някой дето може да го докара това, дори да му платят да го направи. Няма институция, частна фирма или каквото искате която да накара българите да направят това. Българина ни се води, ни се кара. Обиран, бит, лъган и какво ли още не, си прави каквото иска! И така ще бъде винаги.

Даже народа си остави още толкова – 3 400 000 гласоподаватели в резерв. Как ще гласуват те г-н Борисов, г-н Станишев, г-н Местан не се знае. Дали с бюлетини, дали с камъни или с нещо друго?

Има и категория господа политици от гласуващите, като пишещия тези редове, който умишлено гласува да се получи тази патова ситуация. Аз не Ви искам. Никой от Вас. Искам желанията на народа да станат реалност до края на годината.

Да завърша със Станишев. Старата мафия БСП не се държи от над 60 годишните, както иска да ни внуши Борисов, може би за негово успокоение. Тя се държи само заради частта от името. Социалистическа! Не се заблуждавайте! Нищо социалистическо няма в тази партия. Ами съвсем нищо. Само дето не прибягват до откровена простащина и назначения/уволнения. Те пипат меко. Ако искат да назначат свой човек или изчакват да се освободи мястото или създават ново. Но не развалят държавната машина. Защото после немогат да я поправят. А държавната машина тръгне ли надолу няма спиране. Те го знаят и не пипат. Само назначават повече.

Когато това го разберат хората за нея ще гласуват по-малко.

 

Местан

 

За ДПС. Ами няма какво да се каже. Знаят си хала и знаят, че трябва да са със силните на деня. Добре се ориентират и застанаха до БСП. Само народа, тоя народ им обърка математиката. Те са едни еквилибристи и нищо повече. Имат доста грехове и никога няма да съсипят положението в България да се стигне до съд, защото са едни от първите за там.

 

Свършихме с дяволите. Но не идват ангелите. Кой идва?

 

Сидеров

 

Видяхме управлението на страната. Все дяволи. Опасни.

Отдолу народа. Ври и кипи от ярост, немотия и незнаещ на къде и как да тръгне.

По средата седи и мисли какво да направи Сидеров. АТАКА, както и ГЕРБ е почти Сидеров до сега. Но какво стана с тях. До сега само ни разсмиваха, а изведнъж станаха сериозни и точни. Защо?

Първо и той беше около силния. Но вместо да се облажи му отмъкнаха депутатите. Стана за смях. Жена му го напусна. Искаше и партията да му вземе. Това малко явно го отрезви.

Преди изборите се оглежда като всеки и наблюдава. Хищниците ГЕРБ и БСП си играят играта. Омразната ДПС и тя е в играта. Какво да правят другите. Кунева и Костов имат паричен и друг потенциал. Сидеров го няма. Останалите са смешници. Какво ще стане с тях. Лесно е да се предположи. Сидеров е интелигентен и правилно е преценил.

Хищниците не го искат. Дребните не стават за нищо и си отиват. Как да остане на държавната софра в този момент. Има само един начин – да казва това което иска народа. И имайки старата си професия, той формулира исканията на народа в програма – Планът Сидеров срещу колониалното робство!  http://ataka.bg/Programa_ATAKA_PLAN_full.pdf

На 90% писаното в този план е истина. Но до колко ще може Сидеров да го популяризира или реализира с неговите 7,3% и 23 депутата. Сигурен съм, че всички ще се обединят срещу него.

Ако не стане някоя простотия по български ще тръгнем по пътя на другите страни. „Националистическите“ партии да вземат властта и да решават проблемите в интерес на страната си, а не в интерес на големите и богати европейски страни. Те не са ЕС. Няма ЕС. Има богати Германия, Франция, Великобритания, Холандия … да не изреждам които експлоатират бедните страни в ЕС и света. Те ще помагат на родоотстъпниците от БСП и ГЕРБ.

За Сидеров няма друг път. Или сега с народа или никога вече в голямата политика. Ако предаде макар и малкото свои поддръжници ще е предател, а предателите никой не ги обича.

Народа гледа. С 3 400 000 не гласували той гледа и ще раздава шамари.

 

Малко математика

ГЕРБерска математика:

ГЕРБ бих ги сравнил с някой маг. Знаеш, че те заблуждава, но не знаеш как!

Ще кажете зле си с математиката и т.н. Не господа и дами. За да се позовете на математика условието изборите да са честни трябва да е валидно. И не мислете, че пиша за Костинброд. Не! Пиша за организираното плащане на вота.

Хайде махаме условието честност. Честни са и толкова. Данните са валидни. Цифрите казани от Борисов са верни. Условието е точно и започваме да решаваме.

ГЕРБ докладдва. Допуснали сме грешки , но задачата е вярно решена. В математиката не става така. Значи това не е математика. Тази математика звучи така:

Доктор Йозеф Менгеле е най-добрия приятел на евреите. С тях е работил заедно за напредъка на медицината.

 

БСП математика:

Намерили бункер в Сахара. В бункера Хитлер и Гьобелс надвесени над карта.

-          Какво става? – ги питат.

-          Ами решихме да избием евреите и девет камили. – отговаря Гьобелс.

-          Че защо и девет камили? – питат озадачени журналистите?

Хитлер се обръща към Гьобелс – аз казах ли ти, че за евреите никой няма да пита.  

 

ДПС математика:

Няма математика. Има метър, кантар и тефтер. Което е повече там са и те. В тефтера пише – Дето е текло пак ще тече.

 

АТАКА математика:

Математика е само събиране, изваждане, умножение и деление на цели положителни числа. Е хайде от нас да мине и дробни. Другото не е математика и няма да решаваме задачи.




Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 301197
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930