Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2013 12:30 - България страна на парадоксите
Автор: ackoleff Категория: Политика   
Прочетен: 1725 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Най-бедната страна в ЕС – страна отличник! Как звучи само. Който каже – супер, ще е прав. Който каже – идиотски, ще е прав. Какви идиоти ни управляват само. Офшорните зони – острови някакви, да не кажа с население туземно – събраха парите на света и си живеят добре. Кипър фалира, ама живее най-добре. Гърция фалира и живее по-добре от нас. Правете изводи. Ако неможете вижте колко нашенци работят в Гърция, че и в Кипър.

На всякъде протестират. Чупят, трошат, палят в своя гняв с който да покажат несъгласие с управляващите. В България се самозапалват. Цицерон е казал, че да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите. А тук се самоубиват и то по доста мъчителен начин. Е помислете на кой ще изпълнят исканията – на протестиращия испанец или британец срещу банките или на българина? Фактите са следните. Взеха мерки някакви в Испания и Англия срещу банките макар и завоалирано заради кризата. А в България? Същите банки, но с къде по-високи проценти срещу потребителя – народ. То само това да е.

Продължавам нататък с нашите протести и парадокси.

Те го нещат в селото, той пита за поповата щерка! Е това е! Протестира народа значи срещу ЕРП-тата. Не ги ще в България. Държавни ги иска. А сега служебно му го натресаха. Ще има увеличение на тока, ама малко. Те наглеците искат увеличение от 75%, но ние ще ви го увеличим по-малко. А правителството от къде ли не докара специалисти да ни убеждават, че неможе да се одържавяват ЕРП-тата. Дали е така? – вижте по-долу. Дали в САЩ е всичко частно? – за домашно да проверите. Проверете и как се живее в Боливия. Защо ли напомня за България сега?

Национализация на енергийните дружества – за справедливост и ниски цени в Боливия 09.01.2013

Боливийският президент Ево Моралес е издал указ за експроприация на акциите, принадлежащи на испанската компания Iberdrola, за две енергоразпределителни предприятия в регионите Ла-Пас и Оруро, за комунално предприятие и инвестиционна компания. “Ние признахме тази мярка за необходима, защото трябваше да направим цените на електроенергията в Ла-Пас и Оруро справедливи и да изравним достъпността до електроенергия в градските и селските райони” – заяви Моралес. Експроприираните фирми са главни оператори на електроенергия в Ла-Пас (Electropaz), Оруро (Elfero), а също и комуналното предприятие Edeser и инвестиционна компания. Моралес, съпроводен от вице-президента Алваро Гарсия Линера и министъра на горивата и енергетиката Хуан Хосе Соса, заяви, че тази мярка “гарантира социалните права на електроенергия за гражданите, живеещи в селските региони”. Electropaz и Elfero преминават под контрола на Боливийската национална електрическа компания, което означава и край на присъствието на Iberdrola в Боливия.“

Протестиращите не искат вече управляващите и партиите които управляваха до сега и ни докараха до тук. Искат промяна! Заговориха за модели разни – Исландски. Чу се за Швейцария – проверете за нея /най-лесно в гугъл/.

И какво се получи? Отново парадокс. Ще има избори и то с нов рекорд! Нямало е избори с толкова партии до сега. Другото парадоксално е относителната тишина. Кампанията е открита, но не се шуми. От една страна да не се надигне пак народа, а от друга хем искат властта партиите от близкото минало, хем искат ГЕРБ да си сърба попарата. Те си сложиха калинки и други паразити по властта и съдебната система, но неможаха достатъчно. Започнаха да излизат документи и факти и още нови гафове. До кога ще продължи? Никой незнае.

         Очакваме все пак да се завихри кампанията по някое време. Ще започнат познатите – поучихме се от грешките си! Да бе да! Грешки ако не бяха целенасочено правени.

         Следващия рефрен е – вземете гражданска позиция! Не оставяйте друг да избира вместо вас! Какво е това? Хей изберете някой от нас! Задължително! А ние знаем, че гарван гарвану око не вади. Тогава? Ето въпрос върху който да си помислите добре.

         Българи, цигани, турци, сини, червени, комунисти, капиталисти, фашисти и какво ли още не ще чуете да се противопоставя. Но сигурен съм, че няма да чуете вие бедните – ние богатите! Щото богатите управляват и си живеят добре! Богатите българи, цигани, турци, сини, червени си живеят дружно – в парламента, в обръчите от фирми и къде ли не. Бедните управлявани и те са заедно – заедно плащат сметките на управляващите. Иначе държавата е обща.

Тези са лоши! Гласувайте за другите! Няма да мине вече и протестен вот. Няма как. Народа протестира срещу всичките които ги има. Все пак измислиха начин – понеже няма време за регистрация нека водачите на протеста оглавят някоя съществуваща партия! Ето къде бил ключа! Значи всичко е било сценарий. Голям сценарии. Така и трябва. Голямо крадене – голям сценарий.

Протестите бяха реални. Народа беше ограбен, изтерзан и настръхнал, но нямаше толкова силни протести. Още не бяха станали големи. Цветанов обаче добре слушаше и усети какво ще стане. Безстрашния и нагъл вожд сдаде властта набързо. Разцепиха протестиращите и вкараха „ръководители и организаторки“ на протеста. Медиите тихо нашепваха с гласа на познати социолози, политолози кое как да стане. Приспаха народа. Наредиха си служебния кабинет. И дадоха много голям избор на народа. Насаааам народееее! Избирай на 12-ти. Пък после ще има промяна.

Що е демокрация и има ли почва в България? Демокрация е когато народа си избира управляващите свободно. В България до 1944 година са само едни и се сменят как? Зорноволно! Добре, че има подходящ момент. Щото преди това не се успява – нито с войнишко въстание, нито със септемврийско. До 1989 са пак едни и се сменят как? Зорноволно! Добре, че има подходящ момент! До сега как е? Двадесет и три /23/ години едни и същи. За наша радост се обявиха за политически елит. Няма как да ги объркаме. Как ще се сменят? С избори? Не! Не е било и няма да го бъде. Народа обаче знае, че всичко трябва да стане септември, октомври или най-късно ноември. Така е в историята, а тя се повтаря.

Да ви са честити изборите! Изберете някой, който и да е. Пък после ще видим. На есен с песен! Коя ще си изберете – „Стани, стани юнак балкански“ или „Боят настана“. Все хубави български песни.




Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 300464
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930