Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2013 22:40 - Законите на прехода в България
Автор: ackoleff Категория: Политика   
Прочетен: 2175 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 17.04.2013 22:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Помните ли какво стана в 1989 година. На края на годината. Не? Ами да Ви кажа тогава. Започна прехода. Великия Български преход. Започна преминаване от социализъм към демокрация! Продължи и продължавало и сега разправят. Не е вярно! Отдавна свърши прехода и живеем по основния закон на преминаването:

Основния закон на промяната е:

Трябва да се промени нещо, за да не се промени нищо!

И започна един преход, една промяна. Свят да ти се завие! Променихме заглавието – от Народна република България станахме Република България. Още сме. Дай боже България поне да остане!

Променихме БКП и стана БСП. От едно БЗНС направихме много и накрая изчезнаха като динозаврите. Станахме демокрация, ама по-голяма и от американската. Имаме вече партии безчет.

Промяната продължи – променихме милицията. Вече е полиция и не бие. То тя нищо и не прави де. Послушна е и каквото и кажат управляващите това прави. Много слуша и гледа. Навсякъде камери има. Толкова е послушна, че даже взе не само да се ослушва, ами и да подслушва.

Закона казва:

Не бива да се вярва на слух, докато той не бъде официално опроверган.

Беше слух. После анонимка стана. После до прокурора стигна и тогава започнаха да го опровергават. След като се надпреварваха да го опровергават обещаха и да го променят. Аха значи по основния закон ще карат. Ясно.

Преди имахме цигани. Сега няма. Има вече роми. Ама много роми. Колкото си искаш, толкова има. Само трябва да ги интегрираме. Как ще стане обаче? После ще му мислим, след изборите. Не случайно има над двеста фондации, които се занимават с ромския въпрос. За сега успяват само да ги размножават.

Но законът казва:

Не вярвайте в чудеса, опирайте се на тях!

И ние какво да правим, опираме се на чудесата. Само с тях живеем. И никой не разбира освен нас българите как се оцелява само на чудеса. Промяната върви с пълна сила. Надпреварват се да ни казват, че всичко е станало друго. Не само друго ами по-хубаво.

Ние знаем правилото:

От това, че всичко е станало друго, изобщо не следва, че нещо се е променило.

Богатите са си пак богати даже повече. Пенсионерите са пак бедни и болни, ама са виновни. Виновни, че са живи може би. Работниците пак работят за пари с които немогат да си платят сметките. Изобщо каквото беше преди 23 години сега пак е същото. Не! По лошо е!

Но закона гласи:

Усмихвайте се… Утре ще бъде по-зле.

Оглеждам се! Не виждам усмихнати. Що ли? Трябва да питам. Дано някой ми каже. Няма, всеки гледа и слуша какво ще му кажат. Щото има промяна. Има телевизии бол. Сериали куп. Ето и новините - Кипър фалирал. Ние не. Ние сме отличници. По всяка телевизия дават реклама. Кредити да искаш. С големи усмивки и големи букви пише – Елате пиленца при нашата банка!

А какво казва закона:

Това, което едрият шрифт дава, дребният го отнема.

Усетиха го повечето. Стигна и до омбудсмана. Приеха го. Отмениха го. Усредниха го. Остана народа да внимава с банките и мобилните оператори. Внимавайки и пазейки се от познатите душмани биде изненадан от ЕРП-тата.

И така в резултат на последните промени в държавата – обогатяването на богатите и обедняването на бедните – стигнахме и до законите за политиците.

Единственото нещо, зад което повечето политици застават твърдо, е преизбирането.

Това е закона! Заради него какво ли не правиха и не правят и сега. Политически двойки, че даже и тройки. Цар стана премиер. Клоун си имаме. Имитатор на диктатор също. И театър. Боже колко театър само. До 12 май ще са постановките:

Гледахме вече: Трагикомедията „Ще те гръмна, ама друг път…“. Текат драмите „Искаме власт, не искаме власт и ние не знаем какво искаме“ и „Искаме да управляваме, ама с още от калабалъка“. Другото са комедии „Надай се Наде“ и няколко вариации на „Веднъж да я вземем …“

От всичките тези закони, от всичките тези промени народа нищо не разбра. Така си минаха годините на чудене къде са промените. Кои са приятелите, кои враговете. Сега пак се чуди тоя народ. Отмениха смъртната присъда. И как да тълкуваме втория закон?

Той гласи:

Народът трябва да прощава на управляващите си, но не и преди да бъдат обесени.

Да вземем пък да си спретнем един референдум по въпроса. Какво ще кажете? Ако решите пък може и да направим залагане? Както кажете. Има още време.




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 298331
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031