Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2013 14:34 - Тихият ужас! Това е всеки ден в България
Автор: ackoleff Категория: Политика   
Прочетен: 1859 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 16.04.2013 14:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Демокрация в България! Какво ще рече това? Може ли някой да каже? Едва ли. Аз няма и да се опитвам. Защо ще попитате? Ами защото в България всички разбираме от политика и футбол и …. всичко.

         Затова аз ще показвам само факти. Ей такива малки и ежедневни.

         Ако политик или негов родственик извърши катастрофа или престъпление е направо невъзможно да се постигне каквато и да е справедливост докато е на власт. Изобщо, ако по някаква причина се разчуе ще се започне ходене по мъките. Ако изобщо е възможно да се получи правосъдие, то ще е след мандата. Не се надявайте да е нещо много все пак. Ще е нещо малко, колкото да хвърли прах в очите на всички за известно време.

         Не се учудвайте на многото, „ако“; “ще“ и прочие условности. Не, че ги обичам, но няма как. Повечето остава скрито и покрито. Обичаме да го разнищваме на маса.

         Ето една новина от вестник „24 часа.bg – електронното издание“:

„След нова петорна експертиза мъж на ексдепутатка единствен обвиняем за катастрофа с убит“

„Димитър Петров, съпруг на бившата депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова, единствен има вина за тежката катастрофа от 14 август 2010 г., при която загина 41-годишният бургазлия Мирослав Пашов, баща на две деца.“

Ето и цялата статия:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1922677

         След подаване на оставката на правителството и приключване на работата на парламента две пловдивски депутатки на ГЕРБ се регистрираха в бюрото по труда да вземат обезщетенията си като безработни. Няма лошо. Законно е. Може да е смешно, но си е законно. Просто ги видя и позна някой, и взе, че го публикува във вестник Марица. ГЕРБ не ги сложи вече в листите.

         Как да си мисля, че тази депутатка е работила „на ползу роду“ по време на работа на парламента? Участва в обществена поръчка за надзор строежа на Онкодиспансера с фирма “Кастрой - ЗГ”. След декласирането и на конкурса има жалба от фирмата. Не е незаконно. Но най-малкото е неморално! Защо, ще ме попитате може би? Ами защото в комисията която разглежда офертите има специалисти и щом са констатирали това, значи е така. Е оттук нататък може да разсъждаваме по въпроса. Ако бяхме още на власт, така ли щеше да е? Или бившата депутатка знае как се вземат решенията на комисията и затова рита срещу ръжена. Не, че ще спечели, но поне да забави строежа.

         Прочетете статията от вестник „Марица“. Вижте колко дребни душици има в антуража на едрите риби. Забележете кои изпълняват многомилионните проекти. Ще ви подскажа – едни и същи са. Това са друг вид „едри“ риби, за които няма значение кои ще са едрите политически риби.

         Но ето и фактите от статията на вестника:

Строителството на лъчетерапевтичен комплекс на Онкодиспансера, който струва 9.5 млн. лева, е блокирано заради жалбата на фирма “Кастрой - ЗГ” до Комисията за защита на конкуренцията. “Кастрой” оспорва обществената поръчка за 14 000 лева за надзор на обекта, съобщи зам.-кметът инж. Димитър Кацарски. Конкурсната комисия е декласирала “Кастрой” с мотив, че представената документация е непълна.

„В общината знаят, че фирма “Кастрой” е на бившия депутат от ГЕРБ Зоя Георгиева. Жалбата до КЗК е била подадена, след като около Георгиева гръмна скандал, че след разпускането на Народното събрание веднага се е регистрирала като безработна на борсата, за да получава помощи.“

http://marica.bg/show.php?id=101482

         Така е всеки ден. Голямата част от народа, дами и господа, четящи тези редове се бори ежедневно за хляба си. Няма време да мисли за политика. Надява се на обективните медии да го информират, на независимия съд да го защитава, на деполитизираната полиция да го охранява.

Обаче? Ето днес! 16.04.2013 година.

         Цял ден ни занимават с взривовете в Бостън на маратона. Да чухме видяхме, но толкова. Не би. То коментари, то чудо. Мимоходом съобщиха, че мислели дали да наказват и отнемат лиценза на ЧЕЗ за някакви незаконни действия с незначителни 30-тина милиона или повечко бяха.

         Независимия съд и деполитизираната полиция са в „схватка“ за подслушването. Нещо като при кеч схватките – уж се бият ама не съвсем. Не мислете обаче, че служителите /обикновените/ от които се движи работата в тези институции са в схватка. Има една особена прослойка, която след като се назначи изборното ръководство, то пък си я назначава да му служи. Останалите надолу са пушечно месо. Те действително са независими и деполитизирани, но са напълно зависими от прослойката лакеи. Прослойка на дребните душици, които за малко повече трохи си продават съвестта.  

И така. Какво да очакваме?

Че е подслушвано, всички го разбраха. Че е възможно, си го знаем. Понеже е мръсна работа е от ясно по-ясно, че ще се запазят компромати, за да не изхвърчат някои от топлите си места. Значи какво? Ще има преговори и ще се разберат. Няма да е в полза на мнозинството. Вярвайте ми.

Мога да предскажа резултата. Ще се намерят нарушения които обаче искат ЗАКОНОВО решение и реформи. Ще накажат няколко дребни риби, а може и по-едри, които после ще компенсират. Изобщо всички трябва да сте убедени, че трябва да има избори. На тях да се изберат тези които да НИ решат проблемите. Ама проблемите НИ, които ТЕ решат, че имаме, а НЕ тези които ИСКАМЕ.

За всеки случай не правете нарушения пред камерите за наблюдение и не говорете каквото ви падне по телефона. Не, че ви подслушват, ама няма кой да ви спаси. Ще си платите за нарушението за разлика от управляващите и техните лакеи.



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Как става така, че аз и моите приятели
31.05.2013 05:26
живеем доста добре в тази страна, а други вече 23 години хленчат, мрънкат и се оплакват?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 298757
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031