Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2013 19:49 - Властта отвръща на удара!
Автор: ackoleff Категория: Политика   
Прочетен: 1172 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Искахте да накажете ЕРП-тата. Да станат държавни. Ред в държавата да има!

Ще получите какво?

 „Честни“ избори! „Нови – стари“ управляващи! Ха-ха. ЕРП-та ще са тук! И искат увеличение на тока. И май ще го получат, а може и още през май.

Как така се получи, ще попитате може би? Ами нали дадохме червен картон на Бойко. Свалихме правителството тъй да се каже.

Да така е, но забравихте за съдията на мача. Той незнам защо, още на почивката на мача си говореше, че ще има служебен резултат. Не го вярвахме, но стана. Назначи служебно правителство.

И като се започна едно бавене на топката. Тука има, тука нема. Има нарушения, но не са такива, че да гоним ЕРП-тата. Този чиновник е виновен, онзи чиновник е виновен. Този прокурор ще гледа, другия ще вижда. Изобщо бавенето на всичко му е майката. Чудим се защо. Нали ги променихме. Нищо подобно. Всичко си работи по старо му. Стана тя – пременил се Илия пак в тия.

         Ще протестирате? Ми протестирайте, ама ще получите какво? Увеличение на гражданската отговорност. Ха сега пътувайте де! Кеф ти по магистралите на тройната коалиция, кеф ти по бойковите магистрали. За пенсионерите остава ЖП-то пак увеличено. Може да е с малко, ама е увеличено. Да ви видим ще има ли протести. Как ще дойдете да протестирате до София? Това да не са „бедните“ зърнопроизводители с последна мода трактори да дойдат, че и да им дадем каквото трябва.

         Настана едно спокойствие в държавата. Всички медии започнаха да показват Кипър, щото видите ли колко лошотия има на света. Започнаха старата песен на нов глас – днес станаха толкова катастрофи, там някой се напил, друг го набили. Една линейка обикаляла да продава лекарства на бедните жители по видинските села. Малеее голям проблем. Ще я глобяват. Ще я унищожават, зер това е най-голямата беда в България. В общи линии всичко ни е наред. Само футбола не го бива. Всички се заеха пак с него и съдиите.

         Ало, ало народе поогледай се малко! Всички се изпокриха и макар и по време на агитация, освен да си пуснат някоя дребна закачка, кой как чете – отзад напред или отгоре на долу – се пази тишина. Защо ли? Мислите, че стягат партийни стратегии, как да изправят страната на крака? Не! Започнаха да обикалят напред, назад да видят дали няма да намерят нещо за крадене още. Събират материал, къде какво има и кой да им помогне на място да го приватизират.

         Обаче тия пенсионери само ядат бюджета и като нямат работа помнят къде какво има. Пречат значи. Много пречат. Какво да ги направят? Болниците закриваха. Циганите оставиха да безобразничат по селата, по горите. Пенсиите замразиха. Ех, да можеха и само тока за тях да увеличат, ама не става. Дянков не ги унищожи, значи трябва друг да търсят. Изобщо разбрахте ли къде е причината България да е зле? Ами пенсионерите бе! Тия дето, ако им събереш пенсиите неможе банка да отвориш.

         Каква е целта на занятието? Защо настана тишина? Защо толкова вяло е настроението в малкото /42 / партии по време на избори?

         Две са причините. Тук партиите са единодушни.

Първо – който направи поразиите, той да си ги оправя. ГЕРБ разтури всичко  и затова да се оправя. Нека да спечели и да си оправя бакиите. Но вие какво си помислихте? Не държавата, а техните – ще има скрити, подменени и какви ли не документи за да се скрият всичките далавери. Само един е въпроса с колко да спечели. Щото ако вземе с много, кой знае какво може да му дойде на акъла на пожарникаря? Дано не е чел за Нерон, за да не подпали България. Иначе стратегията на партията му е ясна – сами палят пожари после се хвалят, че са ги угасили. Трябва само тишина за да забрави народа, че този същия ГЕРБ беше изгоненият от властта.

         Останалите основни играчи се прикриха. Не проявяват активност. Чудно. Все едно не се борят за власт. Един говори за коалиции, друг за какво ли не, но да се борят да спечелят и управляват или да покажат програма някаква – не!

Тогава какво целят те? Какво става с тях?

Нищо особено. Смяна на поколенията. Старите излизат в „пенсия“. Ще пазят и управляват награбеното. Ще съветват младите. И най-вече деца и внуци да се подготвят за по-следващите избори. След новите „калинки“ на герберите. И да се запази енергетиката в това положение на дойна крава. Ако вземат властта, ще трябва да правят промени, а не искат. Пък за Бойко и ГЕРБ се знае. Няма да променят нищо. Ясно е, че БСП и ДПС искат да са опозиция. Няма да вадят горещите картофи на бившето управление.

Другите?

Двама шоумени един през друг пускат фойерверки през ден, през два. Никой не се хваща. Но опитват си те, за да намерят болезнени или „Джи“ точки на които да се развихрят. Имат известен брой привърженици от редица закрити заведения и объркали се. Общо взето спектаклите са малобройни и безинтересни. Целта не да управляват, а да са в играта. Шоуто да продължи! Шоуто на РЗС и Атака.

         Какво стана в една интересна лична партия – ДСБ. Щеше да се увеличава тъй да се каже, но не стана защото колежката не искаше фирмата да е „ЕТ“. Симпатичен ми е шефа. Кадърен тъй да се каже. Уважавам го, но никога няма да гласувам за него. Той не е мистър 10%. Той взема 10 към едно. Никой не иска с мечка дренки да яде. Ако все пак искате. Опитайте. Гласувайте за ДСБ.

         Остана ли нещо? А, да! Ще гледаме сеира на „гражданите от протеста“ и останалите от групата, които искат да вземат поне 1%.

         Второ – тихо, кротко дано минат изборите спокойно. Да мине зимата спокойно. Дано се забравят протестите и всичко да се покрие. Пито – платено. Кой пил, кой плащал това е друга тема. Ей това е втората причина

         Накрая да ви кажа, какви са тези избори. Това е тираж за българските избиратели 6 от 42. Извънреден тираж на 12 май. Фишовете сте си ги платили вече. Остава да ги пуснете. И ще спечелите …. какво? Ами нищо! Както и да гласувате само ще загубите. Както и да гласувате с редовна бюлетина.

         Все пак разгледахме вариантите и намерихме печеливш. Всички които искат да спечелят могат да го направят като правилно сложат един голям „Х“ на цялата бюлетина. Тогава! О, тогава всички в държавата ще разберат колко са за управляващите и колко са протестиращите. Само тогава може да се натисне президента и временното управление и да се направят промените, които искаме и които все ни обясняват, че неможе да станат защото конституцията или законите пречат, или пък не било демократично. Да, но къде е демокрацията? Една държава не е демократична само защото в нея се провеждат избори в които има повече от една партия.

         Другия вариант да не ви интересува тиража, а след него пак да започнат протестите. Но през това време властта лекичко ще си ви го върне за всичко.

         За сега това. Остава открит въпроса кога ще се оправи България. Отговорът е: когато гладните изядат безработните.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 298728
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031