Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2013 11:12 - Искате ли образован финансов министър? Какъв го искате? Ето избирайте!
Автор: ackoleff Категория: Политика   
Прочетен: 1119 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.04.2013 12:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Българите обичат образованието и поставят на кормилото на държавата все учени хора. Най-вече гледат да са добре финансово образовани. За да разберем истината за положението в страната трябва да направим кратка историческа справка.

Пропускам турското робство /или там както го наричате/. Няма нищо общо положението на империята с българите. Царството България – обстановката е сложна. Войни, кризи и какво ли не. Обаче има развитие. Няма как да го сравним с по-раншен период, затова ползваме най-добрата – 1939  година за мярка.

След втората световна война. На кормилото е Т. Живков. Завършил човека гимназия и средно полиграфическо училище. Служил в трудова рота. С тези знания на самия край на управлението му /35 години/ имахме около 10 милиарда лева дълг.  Лошо значи! Няма образование – има дълг! Утеха е само, че сме надскочили 1939 година с много.

Започна златен век за България. Продължава вече 23 години. Всички ръководители са титуловани. Един няма с гимназиално образование. Всички са висшисти и отгоре даже. Отделно от това левите им ръце са финансистите /десните по традиция са МВР ръководителите/, които са все от учен по-учен. От начало всички са учили в България.

         Управляваха червени, сини и служебни. Нищо! Дойде комсомолеца. Нищо не стана. Финансовия му министър и той учил в България. Нищо, че вече е професор в БАН. Не беше наясно с доларите и им изпусна курса. Това беше причината да не си изкарат мандата. Ясно в България нещо не се преподава както трябва! Иска се промяна.

Най-добрия за мене е Костов! Корифей. Колкото може да си открадне сам никой неможе повече! Ненадминат, но не бива не е достатъчно учил. Остави нещо в хазната. Така ги учат в България. Да има все пак по нещо.


Докарахме голяма сила. Цар на кормилото /от Испания/ с финансист от Англия. Тандем нямащ нищо общо с българското образование. Обещаха за 800 дни. Чакахме 4 по 365 дни. И нищо! Финансиста опита чейндж с външния дълг и се провали. Явно европейското финансово образование хич го не бива.

Няма да разглеждаме положението при тройната коалиция. Орташката работа кучета я яли. И там не стана добре. Иска се сербез управник.

Дойде Бате Бойко. Само да му видите визитката. Няма място за всички титли. Лявата ръка – финансиста чак от Америка. Ученото си е учено. Замразяваш всичкото на пенсионерите и работниците и вземаш колкото ти душа сака, ама си направИ магистрали, банки и друг транспорт да си изнесеш взетото. И настана една работа в екип – шефа прави магистралите, дясната ръка разчиства пречките, а финансиста трупа и кара навън. Ей, всичко взе, та чак и хазната измете. Само тока неможаха да разберат с какво да го пренасят, та се размириса яко и за втори път неможа правителство да изкара до край.

И така сега след като ни управляваха все учени глави учили финанси в България, Европа и Америка имаме външен дълг само 70 милиарда лева.

Идват избори. Българите пак ще избират учени глави. Обърнете внимание на финансистите моля. Искаме професори!

Ето и най – новото от страната:

1.        Пернишкият университет раздава научни титли на килограм – световно известния пернишки ВУЗ е с най-много професори. Другите полагат неимоверни усилия да го стигнат и почти са успели. Има много почетни доктори, но нито един почтен.

2.       Опит за обир с чук в пернишка банка – Няма световен опит в тази категория. Явно пернишките възпитаници са новатори. Просто нямат равни.

За сега толкова от мене. Всички се оглеждаме за професори или направо доктори финансисти за да ги изберем, да ни оправят. 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 301033
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930