Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2013 14:28 - Цирк България! Лъва изяде звероукротителя! Какво следва?
Автор: ackoleff Категория: Новини   
Прочетен: 2490 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Лъвът изяде звероукротителя. Народа заби шамар на всички политически партии с това 120 на 120. Имат ли ход? Имат, но няма да го изберат! Те са против народа!        

Отново в България настана тишина. Обаче този път е прозрачна тишина. Няма ги скандалите. Няма ги компроматите. Сега има политическа математика и дъвкане на темата за Костинбродските бюлетини.

Всичко това не е случайно и има много точно определена цел. Цел която бе поставена по време на протестите и по един или друг начин се поддържаше от всички участвали в цирка наречен България. Целта е да не се изпълнят исканията на народа. А всичко да си продължи по възможно най-печелившия начин за големите играчи.

Да поразгледаме положението!

В цирка се представят ГЕРБ, БСП, ДПС и АТАКА.

Започваме по ред:

ГЕРБ – хем са нова партия, хем са стари играчите. Какво интересно има при тях. Ще останат ли или ще ги забравим?

ГЕРБ напомня много на НДСВ. Защото е лидерска партия. Обаче оттук нататък всичко е различно. Царят – едва ли не митична фигура изкопана от далече събуди спомени, мечти и приказно настроение. Целта – успокоение след тайфуна Костов. Цената – обогатихме обеднелия монарх. Погледахме малко дворцови маниери и екзотика. С толерантност и приспивно темпо ни отмъкнаха доста и подготвиха още за открадване.

Това е хубав пример за човек, който има данни да възседне вълната и да спечели от това. Такъв се оказа Бойко Борисов. Много добре познаващ обстановката като шеф на охранителна фирма през най-борческите времена. Е не е борец, а само каратист. Има допир и до политическия елит. Вижда не само лъскавата част, но и зад кулисите. Остава още малко. Колко малко? Ами да се издигне като професионалния шеф във МВР. Ето го повратния момент. Точно това е ключа на успеха на Бойко Борисов. Започна да унищожава конкуренцията в престъпния свят и да си прави реклама. Хората се чудеха, как успява да работи и по цял ден да е в медиите. След като си разчисти пътя беше ред на политиката.

Дали шанс или добре пресметнат ход той започна с кметството на София. Голям гьол. По голям от АЕЦ Белене. Но там се пробваха разни и все потъваха, защото нямаха професионален подход в тъмните сделки или по-точно, те бяха политици, които имаха вече опит и мързела им беше голям. Бойко беше много работлив. Успя да създаде атмосфера в която, ако направи едно изглежда е направил сто.

За разлика от другите политици, които играят дребни игрички около основната партийна политика, Борисов донесе нещо ново. Може да е добре забравено старо, но за момента е новост. Тоталитарна „скрито“ тоталитарна партия с добра вътрешна структура. Вътрешна – защото само един от хората в тази организация е на показ и това е Цветанов. Кажете ако можете другите де. Няма да можете. Те са пръснати навсякъде. В другите институции. В големи фирми. Защо не и в партии. Бойко не напразно беше в МВР. Затова и верния Цветанов е шеф на МВР. Да се държи здраво силовото министерство и да се отрежат връзките на другите там – най-вече на БСП която е основен противник.

ГЕРБ е силна защото е малка. Защото е от мафиотски тип. Защото новите кадри са гладни, напористи и активни.

ГЕРБ са слаби. Защо?

Защото са мафия, а не политическа партия. Политическата партия си има кранче на кацата с мед и си го пази. Когато, колкото трябва и може, толкова го отваря. Важното е винаги да има кранче. А мафията иска всичко за себе си. Тя води безпощадна битка за територия и контрол. Не признава друг. Ако има партньор, то той е такъв поради обстоятелствата и при първия удобен случай го унищожава. ГЕРБ искаше цялата каца с мед. Не стана. С това си подписа смъртната присъда. Дали ще е бърза смърт или бавна и мъчителна само времето ще покаже.

Народа гледа. Народа е мъдър. Даде властта на ГЕРБ едва ли не с мнозинство. И им видя акъла. Разбиха малките и им взеха депутати /визирам АТАКА, които ги гледаха с възхищения, като малко дете батко си/, а други ги направиха за смях. Не им остана нищо друго освен да са шутове в парламента /за РЗС говоря/. В цялата тая битка с другите, ГЕРБ почти спечели, но забрави за народа. Кацата с меда не са партиите. Кацата с меда е народа и държавата. Той както виждате може да преглътне лошата рана – мизерията, но лошата дума и арогантното държане, не! Вота е по-лош от предишния. Той е наказание.

Народа гледаше замразените си заплати и пенсии. Гледаше калинките плъпнали във властта. Гледаше високите сметки. Народа беше само публика. Сега си каза тежката дума. ГЕРБ има най-много гласове, но ще гледа как другите управляват. Само ще гледа и ще тръпне да не го ударят през ръцете или по главата.

Те са непримирими, но и доста глупави. Опитът им е голям като разбойници, но недостатъчен като политици. Натискат до последно за избори, но интересното е, ако се стигне до тях, другите ще решат какво да стане с тях.

Втора по ред е БСП:

БСП – партия от началото на преврата наречен преход. Само по делата им може да се съди. Едва ли има документи. Може и да има, но те не са тези по които се работи. Те са само за пред хората.

Дълги години тя се ползваше от това, че беше свързвана директно с БКП. Голяма част от кадрите и са старите кадри от онази партия, но са тези които са извършили преврата. Не бъркайте обикновените редови членове. Те си действаха по инерцията от предишните времена.

Характерно за тази партия е, че когато и да дойде на власт тя не прави нищо! Нищо, ама го прави професионално. Тя не сменя работещи звена в държавната машина. Никога! Не уволнява чиновници, които работят и поддържат машината. Тя сменя имена на служби и министерства и отваря нови за нейните поставени кадри. Изчаква момента когато се освобождава място и поставя човек там. Тя не забравя никога да раздава трохите на щастието – добавки към пенсии, 13-та заплата, награди и т.н.  

Ще речете хубаво. Незнам. Не е добре за мене през мандат да управляваш и да няма нещо с което да те запомнят.

В многогодишния опит успяха да се награбят яко. Успяха да разберат действията на опонентите си и да ги дискредитират. Така те винаги се задържат отгоре.

Къде сгрешиха. Ами сгрешиха, когато за първи път решиха да направят нещо за България с което да ги запомнят. И се оляха. Защо решиха мислите? Защото мислеха за държавата ли? Не. Просто трябваше да направят нещо, като отговор на Борисов, който постоянно се хвали с метрото и магистралите. И те, не са негов замисъл, но както и да е. Той ги започна след години застой.

Кое е то, което решиха да направят? То е АЕЦ Белене! Защо не успяха?

Първо АЕЦ Белене не е тяхно творение, а на БКП. На политиците от България преди 1989 година. Това не е мимолетно решение, а стратегически проект с огромно значение и трябва да имаш добър поглед в бъдещето за да разбереш, че е необходим. Интересното е, че българският народ го разбира. Разбрала го е и БСП, но какво направиха те. Започнаха и крадоха до насита, преди още да е започнало строителството. Е такова крадене до сега не е било. И следите са още много пресни.

Енергетиката е голямо нещо. Големи пари са там и не може да стане всичко бърже. БСП показва търпение и плете мрежи още от времето на Костов. Големия залък за тях. За Костов два ТЕЦ-а. За ДПС Цанков камък. За нашите хора ВЕИ и ФЕЦ. За държавата 33% от ЕРП-тата. И контрол над контролните ДКЕВР, БЕХ и т.н.

Виждате ли? За това говорим. Яко лапат, но остават и по нещо за другите, че и за държавата. А ГЕРБ продадоха и последните 33%, защото от баницата за тях нямаше нищо предвидено. Тях още ги нямаше в играта, когато БСП си е направила схемата и я изпълнява.

Защо обаче народа ги наказа на изборите? И то не веднъж, а сега за втори път. Дали изобщо имат бъдеще?

Наказа ги по две причини.

Първо не одобрява подмолните игри. Да се крие зад гърба на другите и да обира народа, след което да се появява за един мандат, като спасител и после пак старата игра. Нима не знаехме, че БСП е по-силна от ГЕРБ. Нима не знаехме що за стока са ГЕРБ. И какво? БСП не иска да управлява, а иска да очерни съперника. Да покаже още негови кирливи ризи с което да му върже ръцете и да го прати да управлява с цел да се съсипе. Това стана ясно и на малките деца. Тук имаше две обективни причини за да постъпят така. Първата е, че заради хората се решиха да махнат някои от старите муцуни, които все пак мълчаливо се съгласиха, но и си играят собствени игри. Втората е, че по време на кампанията ги обхвана страх от безцеремонните ГЕРБ. Нямаха представа колко гласа ще съберат. Не, че толкова беше важно защото играеха заедно с ДПС. Те си смятат гласовете общо.

Второ, народа разбра, че тази партия няма нищо общо със социализма и думата социалистическа е само в името и за да заблуждава. Бъдещето на БСП е да намалява, като процент в изборите и да стане една малка до средна  партия ако продължава да не прави нещо забелязващо се за България. Към момента, ако успеят съвместните и усилия с ДПС да унищожат ГЕРБ, може да просъществуват още доста време, като голяма сила в българският партиен живот.

Трета по ред е ДПС:

За нея няма спор, че е етническа. Но съществуването и е обосновано поради няколко причини.

Имаше за ръководител умел политик, който явно имаше и личен интерес да се задържи стабилна партията. Тя си имаше обособен електорат, който с различни методи, та дори и силови, както и игра със страха, все успяваха да го мобилизират в даден момент. Никога не са имали за цел да управляват, защото нямат капацитет и знаят, че не ги долюбва народа особено. Но с редица свои ходове показаха на силните на деня, че са с тях и добре си живеят около БСП. Успяха до толкова да се доближат до управлението, щото и те взеха парчета от баницата.

Сега се чувстват заплашени по две причини от ГЕРБ – едната е, че ще ги откъснат от баницата за дълго, да не кажем за винаги. Другата е, че може да дойде време и те да плащат за времето когато са били в управлението. Има за какво. Да има. Те са особена партия. Имат постоянен електорат, но малък елит който е един и същ. А нима си мислите, че този елит не му са оцапани ръцете от меда в кацата. Да! И те са омазани до лактите. Малкия сплотен елит. Ще дойде време да отговарят и пред привържениците си.

Друго интересно в тази партия е, че трябва спешно да мине от етническа към нормална. Това да не е само декларация или натрапващо се повтаряне, а истината.

Дали сегашното ръководство ще има желание и сили, и не по малко важното професионализъм да го разбере. Незнам. Ако не го направи обаче си заминава.

Последна по ред е АТАКА:

Възникнала като отговор на ДПС, до сега нямаше нищо друго освен циркови изяви. Или екзотични изпълнение на лидера освен като политическа фигура и с изпълнения от семейно естество. До тук нищо особено.

Какво се промени сега?

Народа в протестите заяви, че иска промяна. Не иска вече тези партии и старите муцуни управлявали 23 години.  

Разгледахме проблемите и действията на горните три големи играча към момента. Те успяха да тушират напрежението и да отклонят погледа на народа с проблемите около изборите. Те са сигурни за влизане в парламента. Всички останали обаче трябваше да изиграят картите си перфектно, ако искат да не си отидат завинаги. Никой не се съобрази с това освен АТАКА.

Няма да пиша сега кой на какво е разчитал от другите малки партии. Ще видим само защо АТАКА остана.

Ами просто е. Ослушаха се в тишината. Огледаха се. И извадиха програма. Но не е само програма, а в нея е истината и исканията на народа.

И тази партия е от лидерски тип. Волен Сидеров и националистическата идея. Та значи огледа се той и какво видя?

ГЕРБ говори нещо за програма, ама повече го удря на хвалби и то те са опашати лъжи. Те освен от магистрали и европейски фондове друго незнаят. И от двете се краде яко. И двете са кьорфишек за развитието на България.

БСП няма програма. Имат кандидат за премиер. Всичко останало са гадни номера към ГЕРБ – каквото повикало, такова се обадило. Правят всичко възможно да очернят ГЕРБ така, че хем БСП да не спечелят изборите, хем другите да нямат мнозинство. Математиката им е БСП плюс ДПС. Сметката до някъде излезе.

ДПС нямат нищо. Запълват си времето да коментират действията на другите два опонента. Постоянно балансират. Обаждат се малко за да не дразнят хората. За исканията им и дума да не става.

Ето в тази сложна ситуация за разлика от всички други Сидеров се ориентира и направи правилния ход. Каза истината и постави исканията на народа в своята програма. Само дето няма никаква база и възможностите на другите играчи да си популяризира ходовете. И въпреки всичко взе 7,3%. Даже можеше още малко.

В тази ситуация няма спасение за АТАКА. Както и да са гласовете, каквото и да става никой не я иска. И АТАКА не иска, защото никой от тримата играчи не иска да изпълни народната воля. Сидеров е на върха на копието. Ако предаде идеите които е написал го забравяме вече. Ако другите изнамерят начин, без помощта на АТАКА да управляват, ще се дискредитират и Сидеров може да поведе протестите, защото неминуемо ще дойдем до тях. Третия вариант с нови избори ако се допусне и АТАКА проведе силна кампания може да стане интересно. Като в Унгария например.

Ще поживеем, ще видим. За сега само приказки по телевизията. Гледайте сериала и ще разберете на къде ще духне вятъра.




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. ok3223 - Комплименти ....
20.05.2013 18:49
Направил си силен и верен анализ ...
Сидеров е калинка за мен ...
Написал е, написали са му чудесна програма-мечта, която не и помислял да изпълнява, защото това е равносилно на революция, която за сега е невъзможна, и той знае отлично това.
На тази програма примамка, като на нея и само на нея клъвнаха тези 7-8 %, които гласуваха за Атака.
Поздрави:ок
цитирай
2. ackoleff - И съгласен и не!
20.05.2013 19:06
На мене програмата ми хареса. Не се съмнявам, че той е автора. Но до тук! Аз не гласувах за него, защото исках да стане каквото стана сега. Но как пък се нареди 120 на 120 не знам. Големия въпрос за мен е дали той ще се предаде или продаде. Ако остане верен на това което казва и се стигне до предсрочни избори, може много да спечели. Никога не съм гледал сериозно на него освен сега.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 301222
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930