Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2013 19:45 - Излъгаха ли ни? А сега на къде? Влака на прехода спря на спирка България.
Автор: ackoleff Категория: Новини   
Прочетен: 2101 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Протестите отминаха, тоест не - тлеят. Появяват се спорадично и разпокъсано и неориентирано. Има даже и инспирирани такива. Просто се справиха за сега с тях. Не! Само така си мислят. Успокоиха се и пак се събраха лешоядите. 71 регистрирани до сега. Дали ще стигнат 100. Нищо чудно. Защото това са само тези дето да участват в изборите. Има други още мнооого. Само са регистрирани и си чакат. Ако стане нещо да излязат на предната линия и да върнат статуквото.

Лъвът се готви за скок. От време на време ръмжи и си показва зъбите, но ще скокне. Просто кога ще е? Ето това е въпроса?

Помните ли принципа за който Ви писах в предните публикации. Разделяй и владей! Не го намразвайте затова, че си патите от него. Вие самите го ползвате ежедневно. Ползва го науката. Но защо пак го споменавам и защо е уговорката да не го намразвате.

Защото е принцип! И като такъв не го ползват само в политиката, а повсеместно.

Той е и причината да е толкова силно разделението сред населението по света и за да неможе да се пребори с недобронамереното управление. Той е причината и да се получи притихването на народа ни след протестите. Ще се опитам малко да подскажа на четящите тези редове, защото те са хора които сърфират из нета и имат различни интереси. Така най-лесно ще усетят това за което говоря.

И така в момента немога да определя кое е най-голямото разделение което трябва да се премахне за да скокне лъва и да промени ситуацията в нашата страна.

1.                 Привидно е разделена властта и малко истински разделена по ориентация – лява или дясна, проруска или русофобска. Но тука всичко е ясно! Всички за капитализма. Казано по нашенски ДЕТО е келепира там ще са и те. Ясно – към ЕС. Защо обаче е трагикомична ситуацията? Защото не е капитализъм, а го прескочихме. То си е неолиберализъм!  Защото няма време за мимикрия. Нито левите нито десните успяха да се вместят в някаква ЕС партийна кожа, а си показаха същността на хищници.

Защо в България настана ужасен ужас? Защото разделението е пълно!

Защото нашите новоизлюпени неолибералчета са толкова алчни, че нямат равни. Но няма откъде да грабят освен от България. А големите хищници – братовчедите им извън България са с по-голям опит и само изчакват за да лапнат нашите хищници. Ще ги хапват един по един! Помнете ми думата! Те знаят принципа „Разделяй и владей“ и го ползват също. Освен това имат по-голям опит и са много по-големи, ама много. Могат и да чакат защото тяхната територия е много по-голяма и нямат нужда от бързи печалби, а от точно премерени ходове. Ако бих сравнил ситуацията с ловната практика. Нашите ловци/хищници ловуват по време на законен лов и бракониерстват, а братовчедите им са на подборен лов тоест ловуват целогодишно и с привилегии. Схванахте ли? Ако не сте напълно вижте ситуацията с винпромите – станаха частни, обзаведоха се с лозови масиви и ….. станаха ШАТО. Ако искат да продават навън – ами продават купените от братовчедите на нашите хищници, а нашите до колкото ги има кретат.

Няма да давам примери защото във всеки има и частен случай. В някои от тях дори има и практика, която може да Ви се стори на пръв поглед точно обратно и да се разделим в дискусия, кой прав - кой е крив.

2.                 Раздели се църквата. И там има икономически интереси. И там има вярващи християни и „вярващи“ хищници.

Още по-фрапиращ е случая с мюфтийството. Паството е малко и трябва да се докарват капитали от вън. Затова никнат джамии като гъби. Не за вяра, а за пари и още нещо, но това другото за него нашите и идея си нямат още. Малки хищници са и нямат представа, че са самите те плячка за големите.

За да бъде хаоса пълен и да няма здрава основа – вярващите християни и мюсюлмани – дойдоха и проповедници от къде ли не. Даже и от луната. Явно американците ги докараха, защото те ходиха на луната и татко Муун е американец. От нашата страна се търсеха само глупаците. Е, малко са но има и такива.

Само един факт в подкрепа на това, че за България се „грижат“ от чужбина  - ИЗТОК и ЗАПАД. От изток много пари, корани и директива за строеж на джамии. От запад видове учения и много безплатна луксозно направена литература, и помощи в пари и дрехи и незнам още какво.

Да сте видели такова нещо от нашата църква. НЕ!

Да сте видели нещо за голямата част българи, които не вярват в религия. Не за тях няма преференции, а по-скоро ги обявяват за комунисти или жертва на комунистите които били атеисти.

Жалко! Много жалко за това, че всичко което не може да се оспори и неутрализира евтино му се лепва етикет КОМУНИЗЪМ, защото явната лъжа е най-лесна. Какво общо има комунизъм и атеизъм. Има толкова, колкото и ВЯРВАЩ ТЪРГОВЕЦ. А как Ви звучи МЮСЮЛМАНИН БАНКЕР. Ще пропусна евреите, доктор Менгеле и човекоядците. Първите са „вярващи“, доктора много ги обича и им е помагал, третите обичат хората.

3.                 Раздели се образованието! Ох, не ми се говори. Много боли, а и повечето от Вас имат деца, имат и мнение, и опит. В общи линии след освобождението до 1989 има развитие и Ви предлагам да го разгледате без коментар /само документално – интересно е, не се цитират самите документи и не е мой материала//ще поставя и линк след публикацията/. О, не, че сега няма развитие, но развитието е ХАОСА. Няма да твърдя от кой и защо. Все пак вярата ми е, че след хаоса идва ред. Образованието е най-важно и държавата която го девалвира ще фалира! /Ето линк за нашата интересна история и се гордейте с нея. Тук няма политика! Единствено история. Изводите са за Вас./ Искрено се надявам, че ние ще си върнем образованието, което с традиции в нашето население. Тук дори и хищниците ще искат техните потомци да са образовани. Сега не е така обаче. Богатството развращава. Не самото то, но заедно с порочните практики по забогатяването и умножаването му от сегашните грабители – ТВЪРДО ДА. Което ги прави уязвими. Вярвам, че тук ще успеем. Запада като цяло нямат добро образование, ако и да се шири това твърдение. Ако беше вярно нямаше да събират „мозъци“ на всички нива от целия свят – ученици със заложби или готови учени. ФАКТ! За мене причината е една – образование и възпитание са две различни неща. Учените и хуманистите от „западната“ цивилизация отричат, критикуват и искат да променят съществуващите системи ВИНАГИ!

4.                 Раздели се здравеопазването и се унищожава! Няма начин. Един от най-големите извори на контрол и изсмукване на печалби. Отделно от това пак – Разделяй и владей! Нови болести незнайно как се появяват и лекуват, НО как? Лекуват се ако забелязвате УСПЕШНО БОГАТИТЕ, а за останалите … Кой ги брои за нещо. Щом като има господ, фондации, разни филантропи. Темата е дълга и болезнена. Тя е като образованието. Проблема обаче е глобален. Защото страната ни сама няма възможности да се справи с евентуални проблеми. Не визирам естествени проблеми. За тях медицината през вековете си е изградила методи и практики, които са достатъчни за съществуването на човечеството. Изкуствените проблеми са създадени от хората. Служат обаче на управляващите чрез механизмите на управление. Жалко. Друга тема е това. Конкретно за народа на България може да се направи работеща система, но няма интерес от сега управляващите.

5.                 Раздели се и се унищожи в голяма степен икономиката. България беше постигнала успех и то голям. Незнам как. Не вярвам да е причина само социализма, а по-скоро и националните ни черти. Според мене превъзхождаме комплексно погледнато „братските“ народи от социалистическото ни минало. Няма да разнищваме моето лично мнение. Само факта. Балансирано индустриално и селскостопанско производство. На ниво! Не е от първите в света, но някъде около 20 място как Ви се струва.

Тук е и най-спорната и безспорна за коментар територия. Затова само ще ползвам факти. Само факти от материали за 10 клас от 2006 година. Никакъв „комунизъм“ за пристрастните. Само факти, които няма как да се изкривяват, колкото и да се напрягате да смятате „курсови“ разлики или качество на „стоки“. Или бог знае какво още да искате да измислите. В края ще Ви дам и линк да прочетете урока по география.

Външен дълг „ … от 1984г. до 1989г. външният дълг на България нараства над 3 пъти - от 2,923 млрд.долара през 1984г. на 10 млрд.долара в края на 1989г.“. Та доста повече откраднаха само последното разбойническо правителство което изкара хората на улицата. А като прочетете урока си представете предишните колко са откраднали.

Без коментар давам фактите „Въпреки политическите и стопански ограничения през този период, България разширява значително “географията” на външната си търговия, като в края на 80-те години тя поддържа търговски връзки със 120 държави, като над 80% от обема на външната търговия е със страните от СИВ и Близкия изток. Търговското салдо през периода е положително. България изнася основно машини и преработени селскостопански продукти, руди и други суровини, а внася нефт, земен газ, машини, въглища. А сега?

Сега пак факти!

„През последните 10 години значително намалява обемът на промишлената продукция, който през 1998г. достига едва 55% от този през 1989г.“

„В повечето промишлени отрасли обемът на производството през същата година е с около 14% по-малък в сравнение с предходната година, с изключение на електро- и топлопроизводството, където той е нарастнал с около 10%.“ - Писано е 2006 година! Забележете факта! Защо излязоха хората да протестират. Как ги окрадоха. За кой сектор се включиха в борбата ГЕРБ, щото ги нямаше там.

За финал относно икономиката на България само ще кажа, че според мене е некоректно да сравняваме развитието по различните показатели само, а е необходимо комплексната оценка на живота. От всеки за себе си. И не да гледаме средностатистическия жител на дадена страна, а на по-големия брой на населението. Защо? Ами защото ако е намаляла смъртността например с 10%, но вие сте в другия процент. Ако Вашият отбор вкара 4 гола, ама загуби мача. Ако вярваме на „официалната“ статистика, то всичко винаги е наред или по-точно точно на Вас не ви комфортно, но сте си виновни Вие.

В икономиката влиза и селското стопанство. Преди не ядяхме редовно портокали. Не бяхме виждали и някои екзотични плодове. Днес обаче можем да се похвалим със следното:

Знаем вкуса на „доматите“ /и всички плодове и зеленчуци, които произвеждахме, стигаха ни и даже изнасяхме/ от много съседни държави. Внасяме! Е ако това не е показател за напредъка ни.

Изчезнаха земеделските партии. Те не бяха нито партии, нито профсъюзи, нито фактор, а по-скоро пречка за заграбването на най-важното – земята. Сега борбата е обезземляването на населението. Останат ли без земя българите ще е пълен контрола над тях. Такъв е най-вече опита на задграничните хищници, но там няма традициите на българина. Не вярвам да стане, но знае ли се. Там където другите не успяват нашите управляващи са гении в безобразията.

Става дълго писането ми, но немога да подмина още нещо.

Армията. Да! Тук няма разделение! Тук е унищожение. Няма да пиша повече от това. Хипотетично само! „Ако сега цялата армия с всичките и 2 самолета и няколко хеликоптера /и с всичката си „прекрасна“ техника/ се изправи пред воините от резерва въоръжени само с автомат „калашников“ няма да я има за ден само.“ Армията не е политика. Тя е „любовта на воините“ и самия народ. Но любовта към България, не към друг.  Унищожиха я! Унижиха я! Но за сега.

Полицията! След унищожението на армията е ред на полицията. Става постепенно, но успешно. Опита от вън е ясен и точен. Целта е да се ползва и да стане инструмент на политиката. Как? Лесно.

Първо – да се въведе смяна на ръководните кадри със смяна на политиците! Постигнато в по-голямата си част вече.

Второ –  тотален контрол на населението и на самата полиция вътрешно. Как? Лесно камери, чипове за следене на всяко ниво.

Трето – заплащането. Разделение от населението и всъщност определени длъжности от които се иска доста работа да не позволяват заемане от хора, които няма как да ги упражняват за съответното заплащане. Пост, който позволява редица привилегии, но не и заплащане. Познайте кой може да го заеме? Само сравнително богат човек, който няма да печели и се издържа от заплатата си. Нека не продължавам по-нататък. Лесно е да се досетите продължението.

Остана ли нещо освен правосъдието. И то е разделено. Завладяно. Единствено за сега не е намерена формула на всички управляващи да е удобно правосъдието и да работи. Защото сега работи и всички са доволни ама се вижда, че не работи както трябва. Недоволен е народа. Е то народа не е кой знае какво. Неможе на всички да се угоди я.

Последно преди да Ви дам линковете с интересни неща е това, че всички имате приятели във фейсбук например. Вижте те какво одобряват и подкрепят. Защо приятелите? Защото ги познавате добре – образование, имотно състояние и още, и още. Помислете защо е така. Помислете и Вие самите къде сте в обществото. Ако сте искрени и реално се оценявате, няма как да не разберете истината.

Немога да кажа на бялото, черно. Не съм съгласен, че сега е по-добре в България. Немога да кажа, че българите са по-добре. Извинете ме!

Свободата е всичко! Но свободата, не е свобода да умреш!

Аз казах!

Ако имате смелост пишете в коментар и вашето мнение. По-добре ли е или не.

 

Ето за това се гордейте, че сте българи!

http://bg.wikisource.org/wiki/История_на_България_в_седем_страници

 

А това са фактите от география за 10 клас – материали от 2006 година. Факти!

http://www.zapiski.info/606/Обща-характеристика-на-стопанството-в-България



Гласувай:
8


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 300611
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930