Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2017 14:03 - Ох, наближава 9 май! Какво ще е времето и накъде ще духа вятъра?
Автор: ackoleff Категория: Политика   
Прочетен: 1136 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Наближава важна дата и всички по света се питат какво ще е времето преди, на датата и след това. Ние не правим изключение и изпратихме наблюдател да види какво правят политиците по света.

Нас ни интересува все пак времето в България и ще видим как действат и нашите политици.

Международния наблюдател на еБТА дядо Йоцо гледа и видя следното:

Наближава важна дата и се вижда размърдване на световния политически елит. Идеята е ясна – решаване на всички важни въпроси преди датата щото после вече е късно. Вярна на традицията канцлерката на Германия си уреди среща с президента на Русия. Пиха качествено пиво, говориха си задушевно и разгледаха картите на Полша и Украйна междувременно. Решиха и няколко други въпроси и остана само стиковката във времето да се направи на по-късен етап. Канцлерката се поинтесува на къде духа вятъра и каква зима се очаква. Все важни въпроси.

Във връзка с важната дата която наближава и от Аксарай /Високата порта по старо му/ направиха първото си официално посещение, защото най-важно все пак за всеки политик е границите в които ще се простира властта му. Та да са на ясно, щото работата доста е позамирисала. В Турция не са на ясно от къде духа вятъра, вярват и в Аллаха ама си връзват камилата. Основна линия в политиката им е „ Интереса клати феса!“, но се съобразяват и с това, че Русия граничи с който си иска.

Доста преди датата марионетния режим във Вашингтон изпрати пратеник да разбере на къде духа вятъра и да уточни възможност за телефонен разговор. За среща и дума неможе да става защото в Русия са забранени ГМО продуктите. Евентуално може да се проведе разговор някъде на неутрална територия и то при условие, че клоуна ще остане на сцената. Иначе нищо ново под слънцето. Американските интереси се простират и в отвъдното, но за сега е неясен кандидата за официален представител там.

На острова е гъста мъгла и една от сестрите на овцата Доли неможе да се ориентира в обстановката. Много и се иска, ама хич не и стиска и затова насрочи нови избори. Надеждата е и овцата да е цяла и вълка да е сит. На острова може пък вълците да са станали вегетарианци. Кой знае? За всеки случай преди важната дата ще отиде в Турция да пита кое, що и как. Един вид да обмени опит. Все пак имат близки принципи в политиката. Острова няма приятели, а само интереси!

А в България?

В България е слънчево. По върховете е както следва:

Духа много приятен вятър та ти иде да хвръкнеш, както казва президента. Ей, избраха го този президент щото е мъж, щото е генерал пък то се оказа, че не бил български генерал ами натовски. Сега някои започнаха да мислят ама късно е чадо, както казва игумена на един манастир. За важната дата не е чувал. Важното е да летиш по вятъра.

Това на единия връх.

На другия връх вятър ги вее на бял кон.  

Който го може, го може! – каза д-р Хр. Стоичков на въпрос на еБТА относно изборната победа на д-р ген. Б. Борисов. На следващия въпрос за изкарване на цял мандат се чуха само думите „… мамата, традиция … мамата …“. Преведено от каталунски на български е горе долу така: „Мъжко момче е колегата /и той е д-р/. Де що има избори все печели. За мандати не говорим щото му е лош мат‘риала. И тоя няма да го изкара. Ми то толкова ли няма кой та пак Цецка, пак Лилето. Големи дупки отваря в защитата. Останалите ги поразмести само и тия дето ги взе от масовия футбол. Не става така тя. Ей на и аз с такъв мат‘риал само четвърти станах, а в Барцелоната си е друго нещо. То купи, то топки.

За датата не са сигурни каква била. За нас всеки ден е празник, така, че какво значи някаква си дата.

В Народното събрание е тихо, топло и приятно времето. Идеално за почивка и удовлетворение от големи заплати, големи бонуси и добро разпределение на обръчите, кръговете, сферите и други разни обекти. Никой не се оплаква. Всички са доволни и се молят и ще искат да остане такова времето през целия мандат. За датата нищо не знаели, но щели да си я празнуват по групи. Кой където иска. Средства ще бъдат отпуснати и дадени на ръководствата на групите да ги разпределят както решат. 

В другите части на страната е едно такова време като предните години през месец май. На едни места топло, на други хладно. На един му духа, на друг не му духат. Изобщо от всичко по малко. По много има по-рядко.

За датата повечето са чували едно, друго, че и трето. Интересното обаче е, че вече има хора дето нищо не са чували, нищо незнаят и не искат и да знаят.

Толкова за времето, датата и кой как ще я отбелязва. Сега се обръщаме към специалиста по всички въпроси по програмата на новото/старо правителство Калинко Герберов Патриотаров.

Какви са приоритетите и как ще започнат да се изпълняват?

На първо място сме загрижени за здравето на населението и смятаме да се заемем със здравеопазването. Като първа стъпка Общинското предприятие за траурни обреди е променило името си. Вече се нарича: "Довършителни дейности по клинични пътеки". Така смятаме освен проблема със здравето да се реши и демографския проблем.

На второ място, но не и по важност е дългосрочната цел на партията. До къде смятаме да стигнем? Значи през социализма целта беше комунизъм и другарите строяха тъй наречените АПК – /асфалтов път към комунизма/, а ние смятаме да ги надминем и ще строим магистрали без край.

На трето място сме поставили въпроса с ликвидиране на престъпността. Ето правителството току що започва работа и вече имаме успех! Патрул на Първо районно откри в подлеза пред хотел "Плиска" престъпна група продаваща фалшиви дипломи. Както сподели пред нас доц. д-р на ик. науки гл. сержант Петров, за съжаление, групата успя да избяга, но усилено ги преследват.

И накрая за злословещите срещу нас, че не се занимаваме с бедността трябва да отбележа, че я изучаваме обстойно и научно. Вече имаме дефиниран първи клас бедност. Това означава, че бедния има смартфон и лаптоп, с които може да влезе онлайн в банковата си сметка и да види, че няма пари. Очакваме до края на мандата – дай боже цял – да изучим и дефинираме изцяло този феномен на демокрацията наречен бедност и през следващия да решим и този въпрос изцяло. Повтарям и подчертавам изцяло, защото въпроса е напълно решен вече във всички партийни групи, обръчи, кръгове, сфери и други черни, сиви, светлосиви форми на икономически инициативи - доказано няма бедност!




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 300598
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930