Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2015 22:04 - СБОГУВАНЕ С ЕВРОПА
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 6207 Коментари: 5 Гласове:
17

Последна промяна: 17.01.2015 22:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Има един афоризъм, който гласи: "Демографията - това е съдба". 
Ако той е верен, това означава, че за Запада всичко е приключено.

Руските либерали крещят с всичка сила, че Русия трябва да избере европейския път на развитие. Тя било трябвало непременно да бъде присъединена към процъфтяващата Европа. Либералите постоянно критикуват руските държавни структури заради тяхното нежелание да се приобщават към европейските ценности. Според тях, всички беди на Русия произтичат от това, че руснаците са недостатъчно европейци. 

За руските либерали Европа е абсолютен образец за подражание. Фетиш. Обект на възхищение. Всичко в Европа е по дефиниция "добро", към което всички трябва да се стремят. Целият свят трябва да следва европейския път на развитие. Критерий за прогресивност на една или друга държава е степента на нейната приобщеност към европейските либерални ценности. 

Европейският печат върху опаковката означава, че стоката е с отлично качество. 
И това наистина е така! 
Автомобили, електроника, хранителни стоки, мода, изкуство - всичко в Европа е с висше световно качество. 
И тайната на европейското качество, според мнението на руските либерали, е проста и очевидна: "Там всичко се прави за хората - а не, както в Русия". 
А защо "в Европа всичко е за човека", либералите знаят съвършено точно: защото Европа е родина на съвременната демокрация и свободата. Именно свободата и демокрацията са превърнали Европа в такова вкусно бонбонче. Свободата и демокрацията са създали европейската правова държава, която обслужва задоволяването на човешките потребности. 
Пък Русия, според мнението на либералите, някога е била "тюрма на народите" - и все още е такава. И те настойчиво изкушават руските хора с европейските материални постижения: "Ако искате да живеете така комфортно, както живеят европейците - гласувайте за либералите, борете се за европейските свободи, приобщавайте се към европейските стандарти за демокрация!" 
Маршовете на несъгласните (либерали, "правозащитници, еколози и други малцинства) сочат все европейския пример "как трябва да се живее". Правителството на Русия се намира под постоянен либерален натиск, който се опитва да насочи развитието на Русия по европейския път. 
Настойчивостта на либералната опозиция показва нейната пълна враждебност към опитите на руските власти да намерят собствен, руски път в историята. Либералите тутакси обясняват всички особености на Русия с нейната "изостаналост от Европа". И, за да се преодолее тази "вековна изостаналост", трябвало "не да се измислят за Русия специални пътища на развитие" - а, чисто и просто, да се приемат европейските либерално-демократични ценности. 
Колкото по-скоро, толкова по-добре! 
Руското държавно ръководство просто трябва да си преустрои политиката според либералните рецепти. И тогава животът в Русия постепенно ще се европеизира - тоест, да се приближи като материално подсигуряване и културно развитие до европейските стандарти. 

image
Може. Възможно е. Защо пък да не е така? Ако... 

Аз съм готов да стана истински либерал, привърженик на либералните реформи в Русия и правозащитник на обидените малцинства. 
Ще слушам само опозиционните радиа и ще гледам само опозиционните тв-канали. 
Ще посещавам всички либерално-демократични сбирки и ще участвам във всички акции на "несъгласните". 
Всяка 31 дата за мен ще бъде свят ден на "борба за правата на малцинствата". 
Ще попивам със затаен дъх всяка дума на лидерите на опозицията. 
Ще смятам "борците срещу корупцията" за най-забележителните хора в днешна Русия. 
Ще бъда яростен противник на днешната руска власт. 
Ще гласувам само за представители на опозицията. 
Ще си мечтая за Русия с европейски права, нрави и свободи, с европейски пътища и автомобили. 
Ако... 

Аз обичам Европа. 
Аз съм европеец по рождение, възпитание и образование, и съм поклонник на всичко европейско. 
Винаги предпочитах европейските източници на информация пред съветските партийни "средства за масово осведомяване". 
За мен Европа е център на културата. 
А европейските постижения в бизнеса, науката и техниката са над всякакви похвали. 
Аз се прекланям пред героичната европейска история на борба за свобода и човешко достойнство. 
Аз се възхищавам на европейските постижения от двете страни на Атлантика и в своето ежедневие предпочитам европейското качество. 
За мен съвременните европейски либерално-демократични порядки щяха да бъдат образец, към чието внедряване в Русия трябва да се стремим най-категорично. 
Ако... 

До неотдавна светът за мен беше съвсем ясен, и аз знаех какво трябва да се направи за благото на Русия: трябваше да се борим, за да внедрим в руската действителност европейските стандарти, норми и закони. 
Програмата на борбата за по-добър живот ми изглеждаше пределно ясна: правата на човека и европейските свободи - в руската действителност! 
Трябва да възприемем най-старателно всичко европейско - и колкото по-бързо го направим, толкова по-скоро ще започнем да живеем "както в Европа". 
Да заличим "робството в Русия" и да станем "свободни хора" - ето достойна цел в живота! 
Готов съм да умра в името на либерализма! 
Ако... 

Колко приятно е да се чувстваш като част от "прогресивното човечество"... 
Да се възхищаваш от този неудържим европейски научно-технически прогрес, който всеки ден подарява на хората нови открития и изобретения! 
Колко прекрасно изглеждаше доскоро бъдещето на европейското общество, което дружно и весело върви по пътя на хуманизма! 
И колко благородна изглеждаше борбата за правата на човека в Русия, за свобода и демокрация, за приобщаване на Родината към успешната европейска цивилизация! 
Така и щеше да си продължава. 
Ако... 

Ако един-единствен факт от съвременната европейска действителност не задраскваше ВСИЧКИ европейски постижения и не правеше света тъмен, опасен и непредсказуем. 
Този факт се нарича ДЕПОПУЛАЦИЯ. 
Този факт - ЕВРОПЕЙСКАТА ДЕПОПУЛАЦИЯ (намаляването на броя на коренните европейци), която продължава вече над 100 години, заплашва с измиране коренните европейци още в рамките на близките десетилетия. 
ПРОДЪЛЖАВА ТУК...




Гласувай:
17


Вълнообразно


1. freeoldmen - Фундаментална статия!
17.01.2015 22:27
Нека сервилните наши защитници на евроатлантическите "ценности"
да я прочетат!
Каква ли ще им е защитната позиция?
Може би "След нас и потоп"?
цитирай
2. injir - Те нищо не четат. Интересуват се ...
17.01.2015 23:53
Те нищо не четат. Интересуват се само с колко ще им напълнят банковата сметка при поредното предателство...
цитирай
3. dimat - Поздравления,
19.01.2015 12:52
за предоставения ни превъзходен,бих казал,фундаментален анализ и прекрасния превод.Това,че политициТЕ няма да го прочетат е повече от ясно.Ужасното е,че малко обикновени хора ще го прочетат,а още по-малко,осмислят.Което е най-страшното,няма да го прочетат младите.Те вече не четат.Единствената им "грижа" е да емигрират,повечето от тях,точно в демографския пъкъл,"Либерална Европа".

Всъщност,всички ние отдавна "живеем",като активни участници в собственото си унищожение,засега,поприкрити в няколко града на страната.Останалата част от България,тази на селата и малките градове,стареещата и обезлюдяващата се с главоломни темпове отдавна е предоставена на свободно разграбване и унищожение от "вътрешните мигранти" - циганите.Това,което става в изоставената и опустошаваната,"презряна" от надменния запад България, е неговото бъдеще,само че,той е също такъв слепец,какъвто бяхме ние,когато този процес започна.Мир на праха ни.
цитирай
4. zaw12929 - Анализът е изчерпателен и въпреки ...
19.01.2015 15:46
Анализът е изчерпателен и въпреки това ще добавя още един щрих- еничарството, който го практикува, като ограбва децата, бъдещето, рано или късно загива: да на султана са занасяни ежегодно християнски и мюсюлмански деца на бедни семейства обучавани за да станат гръбнака на турската администрация, религия у военна сила, като ходжи, кадии, войни на султана.
Защо днес толкова прехласнати от ценностите на Запада не виждаме, най уродливото еничарство: вземат изучените ни деца да им работят, защото те, коренните извратеняци, живеят на семейни начала.със слуги и още по лощо - живеят, като ни ограбват, като това, което наричат демокрация е фасада на колониализма и трябва да загинат.
цитирай
5. hhm - Напълно логично развитие на нещата.
22.01.2015 17:51
Когато бях във Швеция всичко беше толкова чисто, красиво, подредено и спретнато, че ми се доплакваше. Очите ми се радваха накъдето и да се обърна. Същевременно обаче в сърцето си вместо радост усещах нарастващ смут. Въпреки красвите къщи, улици и градини, кото радваха очите ми и чувството ми за естетика, вътрешно усещах точно обратното - необяснима тревога, която нарастваше непрестанно. Подобно усещане съм имал и в САЩ. Убийствен снобизъм, който разрушава радостта от всичко красиво и прегледно направено.

Европейските семейства са кощунствено бездетни. Да си родител е жертва, а да си родител на много деца е огромна жертва. Жертва, която трябва да бъде направена в името на кауза по-голяма от собственото его и лично благополучие. Егоизма, мързела и материализма на европееца, "социалната държава", която убива съзнанието за носене на отговорност унищожават всякакво съзнание за висша кауза и готовност за саможертва. Веднъж имах служебни задължения в един хотел на Албена. В хотела бяха отседнали скандинавски курортисти изпратени от социално слабия сектор изпратени на почивка с държавни пари. Направи ми впечатление, че българския персонал се отнасяше с голямо презрение към тях, което ме подразни. Наричаха ги боклуци. Казвах - си защо трябва да имаме такова отношение към чужденците. Учудвах се докато не видях какво представляваха. Една сбирщина мекотели, безгръбначни, оядени с хляб на ленност морални лоени топки. Погнусих се. Никога не бях виждал толкова разложени хора. Това е плода на готованската "социална държава". Нима такива хора са достойни да имат деца? За Бога - по-добре не! В някой ислямистки главорез от ИД може да се намерят повече достойнства.

Европа избра пътя на безбожието, нечестивостта и покварата. Затова тяхната (а и нашата) депопулация са напълно справедлив Божий съд. Защо да се умножава поколението на нечестивите? Единствените многодетни семейства на коренните европейци са християнските. Те ще оцелеят и потомството им ще завладее враговете си.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748233
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031