Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2013 20:51 - Какво да очакваме в България
Автор: ackoleff Категория: Политика   
Прочетен: 1524 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  

Уважаеми читатели,

Започнах да пиша за събитията в България по време на февруарските протести срещу ЕРП-тата. За първи път след „избухването“ на демокрацията в страната имах някакво смътно усещане, че отново има някакъв момент, който може да се използва за нещо градивно.

Положението беше взривоопасно и наистина можеше да стане така необходимата промяна в страната. Да се сменят хилядите крадливи и разрушителни практики и най-вече техните апологети да бъдат освен свалени и съдени.

Не! Не се получи. По време на внимателното наблюдаване и анализиране на процесите, както сте се уверили, ако сте чели повечето ми материали се случиха резултатите за които се опасявах, че ще станат. Не ги исках! Не ги искам, но няма как.

Не писах доста време. Защо? Защото каквото и да се случваше в страната, то нямаше никакво отношение към просперитет или нещо с което да се подобри положението на населението в страната.

Мога със сигурност обаче да Ви изпиша какво следва да приключи и какво ще трябва да стане. Разбира се с наше участие. Не само да си пишем в нета или каквото и да било.

Първото което стана за тези толкова години, но все още не е приключило, е че по-голямата част от народа разбра – няма автоматично с влизането ни в Европейския съюз или където и да е /дето се набутахме и се набутваме/ да се подобри положението ни. За сериозните хора, които не са политически обременени бих казал – развитите държави от ЕС и САЩ са си оправили собствените държави и членството им в каквито и да е съюзи цели подобряването на положението на собствената им страна. Другото е политика. Да! Така е! И няма как да е друго яче. Вие самите, колкото и да искате да помогнете на съседа едва ли ще го направите за сметка на вашето семейство или имот. Разбирайте не самата помощ защото всеки вярвам, че ще помогне с колкото може, но без да ощетява дома си.

Една от пречките да се разбере това е положението преди 1989 година когато съществуваха две системи и оказваната помощ на сателитите на двете супер държави беше по-различно от сега съществуващото положение. Получавахме повече от колкото сега получаваме.

Какво е положението сега в световен мащаб?

Всички държави си имат приоритети – големите да се утвърдят в света като големи и да вземат полагащото им се. Малките да могат покрай големите да получат повечко. Практиките са различни, НО не са само политически, КАКТО си мислеха повечето българи. Не случайно споменах темата за Държавния капитализъм. Той не е фикция, а съществуващ факт. Според мене това е влака, който не трябва да изтърваме, но трябва да се сменят политиците в нашата държава. Те трябва да започнат да работят и да правят политика, а не да имитират или просто да правят цирк защото за мене това не е и имитация на политика. Да не казвам, че това е маскарад на който единствената цел е да се окраде до край всичко направено до 1990 и тогава „каквото сабя покаже“. Но нали се сещате, че тези които си имат …

И така като извод мога само да кажа, че всеки който играе ролята на политик или ментор и Ви агитира за САЩ, ЕС или обратно за Русия или, че пътя минава през Босфора, Марс или друго място просто ЛЪЖЕ!

От така посочения извод поразгледайте нашата история и помислете, кой от нашите политици от 1900 година до сега е политик правещ нещо за държавата и кой само човек за келепира.

Второто което по-голямата част от народа разбра, е че е необходимо да се сменят политиците! Да! Това е разковничето на проблема, но и най-трудния въпрос. Защо?

Защото за да се спаси народа в много по-голямата си част са необходими „жертви“. Не разбирайте обаче, че тези които трябва да пострадат са жертви. Сега народа е тяхна жертва. Така е! Болния за да оживее изтърпява операция и ако се наложи може да бъде изрязано болното място с цел да се запази живота на пациента. Така трябва и сега. За да пребъде държавата трябва да се отстранят всички, които вместо да работят за държавата работеха за СЕБЕ си, като покрай това УМИШЛЕНО, освен съсипването и работеха за чужди интереси.

Не е толкова просто! Защото не трябва да бъдат само отстранени, А ТРЯБВА да бъдат НАКАЗАНИ и то жестоко! Толкова жестоко, колкото е съсипана държавата, ощетен народа, отишли си без време хора, други емигрирали и много млади на които е съсипано бъдещето защото няма как да учат. Не е безплатно! и изобщо не е достъпно обучението на децата ни. Могат да си го позволят малко хора от средната класа, богатите /чест и почитания на спечелилите с труд и ум средства/ и тези които трябва да бъдат наказани.

Последно споменатите от мен работят вече години за бетониране на статуквото и трасират пътя за внуците си вече. Децата им отдавна са поставени! Остава да си изперат всичко до край и да са „чистички“ пред света и да влезнат ако не в държавната, то в семейната история.

Ако това второто не стане народа ще е в ролята на „щастливо“ прасе или кокошка.

Трето! За да не се случат първите две неща УПРАВЛЯВАЩИТЕ ни, ще направят каква ли не гадост, за да е на тяхното!

Днес получихме нова партия – ПОМАК. Да Ви е честито другарки и другари, господа и дами – „щастливи“ прасета и кокошки!

Нали се сещате, че няма значение как се определяте – другарка, другар, господин или дама – отглеждат си Ви само за едно. Обаче помислете все пак – „щастливите“ кокошки и прасета ги отглеждат хората т.е. не себеподобните, а в нашия случай хората „управляващи“ Ви правят хората „щастливи“ животни!

Аз казах!




Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 300564
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930