Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2013 23:39 - АТАКА и Волен Сидеров – кошмарът на две правителства и три партии Това ли е истината? Май не е!
Автор: ackoleff Категория: Политика   
Прочетен: 8008 Коментари: 20 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Задавате ли си въпроса защо най-атакуваната личност в България е Волен Сидеров. Задавате ли си въпроса защо се иска на всяка цена унищожението на АТАКА и заместването и с друго. Ако не знаете сега ще Ви кажа. По ред на номерата.

-1-

Бойко Борисов докато е охрана на Тодор Живков вижда последния том на първия държавен и партиен ръководител. Няма как да се открие вече за съжаление. Покойния не смогва да го издаде и явно е прибран от наследничката. Но не това е важно. Бившия вече премиер както знаем не обича писменото творчество и бил прочел само една книга „Винету“. Лично мене и това ме съмнява, но няма да спорим. Та така от скука, ако незнаете да Ви кажа, охранителите решават кръстословици, разглеждат списания с картинки и какво ли не. Нашият герой от скука попреглежда томчето което пишел вожда. Но като започва да чете, то не е като бой разбира се или футбол, го наляга съклета и така си остава само с прочетена до някъде главата от целия труд - „Как да спечелим изборите“. Другото което е запомнил е подчертаното изречение – „Управлението трябва да е самостоятелно от една партия“. Още нещо от това томче му е направило силно впечатление – поредица от фотографии на Живков в които открива заводи, прави първи копки и е сред работници, както и заглавия и снимки от вестници. Надписът отдолу е „Това се случва всеки ден“. Така с тези фундаментални знания и верния си приятел „българска овчарска порода“ Цветан Цветанов започва всичко. Мечтата да управлява. Може би се надява да бъде като „тато“. Това едва ли ще си го признае. Трябва по делата му да го познаем.

Планът е прост – трябват средства. Сили има и започва силно да събира. След това обаче, както е известно за първия милион, не се говори как е спечелен. Трябва само всичко да е според закона. Започва се шеметно – главен секретар на МВР. Време е да се ползват знанията от последния том на Живков. Всеки ден по вестниците, че даже и телевизията. Нямаше друг с толкова време по медиите. Така се почна. След постигане на първата цел следва тренировката. Избори – победа и кмет на София. Можело значи. Следва създаване на партия. То не е трудно. Също като фирма. След партията избори – победа и премиер.

Обаче е много лошо когато не си си научил урока до край. Понякога номера минава, но в повечето случаи се разбира. Така и тук. Снимките, лентите и рекламата е ясно и точно. Но всичко друго не бива. На това място не бива да се правят редица неща които са ежедневие на другите. Как ще си оставим футбола и разните удоволствия. Как да се престане с уличния жаргон. Как да не се покаже кой е – ами ще си летя когато и където искам, с който и каквото искам. Как да спре да лъже – в километрите на магистралите, за дипломите на калинките, за спането на нобеловите награди и още колко…

Както казваше един - да ама не. Времето дойде. Започнаха протести и трябваше да си отиде. Остана му само манията за любовта на народа. И знанията от томчето които пак приложи, но защо по дяволите не беше прочел поне главата за изборите до край. Спечели ги, но не съвсем.

За демокрация т.е. демократично управление по Борисовско – Цветанов образец му трябват още депутати. БСП и ДПС са му противници – от тях няма. АТАКА беше ги е*ал вече по стар мафиотски обичай. Волен трябва да е болен да тръгне с него. Ще търси възмездие. Противниците и те ще искат да си върнат унижението в събранието. Ами сега? Шанса е избори. Ако може веднага. Но как?

 

-2-

БСП със Сергей Станишев. Той е потомък на висш партиен функционер. Явно подготвян за наследяване на кариера в партията. На 47 години, а вече е бил депутат четири мандата. Бил е министър председател. Председател на БСП и в момента и президент на ПЕС.

Как Ви се вижда подобна стремителна кариера. Нещо все пак доста намирисва в цялата работа. Докато противника е тръгнал грубо казано от улицата и се е издигнал със знаем какви методи, този екземпляр се ражда програмиран да успее. Всичко идва по план и се случва безпрепятствено. Остава и самия Сергей да може да защити позицията си. Да! До някъде в началото на кариерата и до приключване на мандата като премиер ставаше. Но нали знаете, че апетита идва с яденето. То бива ядене, ядене ама неговото стана преяждане с власт. А резултатите които неговите симпатизанти и съпартийци искат да видят – изборна победа, все я няма. Един път стомна за вода, два пъти стомна за вода ама неговите неуспехи в тази насока станаха вече традиция. Долните етажи в партията започнаха да жужат по малко.

За разлика от всички останали играчи в тази партия има доста кадри, доста кръгове и лидери от различни поколения. Да има и големи възможности дори и при загуба да печелят достатъчно и да участват в политическия живот и да се готвят за новите избори, но няма само хубави неща. Как Ви се струва спокойна ли е водата в която плуват всички с амбиции да яхнат властта. Страхотни подмолни номера и борби. Никой неможе да е сигурен, че дълго ще се задържи във висока позиция, а за най-високата абсурд. Е тук Станишев успя, но много ми се струва, че изборните загуби не са случайни, а добре режисирани за да докарат смяната, но тя така и не се получаваше.

Ето още една любопитна линия. Получиха властта макар и не като победители. Трябваше само да подходят по-нормално и всичко си ставаше както искат управляващите. Но какво стана? От перфектно изиграни козове за да се случи това което стана започнаха гаф след гаф.

Извинете ме, но няма как да си помисля, че нашите управляващи са чак толкова прости. При тези комбинации дето плетат за крадене на държавата, които са си висш пилотаж да започнат излагации със сформирането на кабинет и то не се започна с кабинета, а с шефа на ДАНС.

Просто има нещо гнило в цялата работа. Има много вождове и ще трябва да ги разкарат. Но няма да се занимаваме с вътрешно партийни въпроси. Да се оправят сами.

 

-3-

ДПС и Местан. Ето и тук имаме интересно положение. Изборите за тях бяха рутина. Колкото планират толкова получават дори и при разцеплението което се делегира по пресата, но реално няма позиции новата формация. С годините стратегията и тактиката им са избистрени и нямат проблеми.

Дали е така? Кое е интересното при тях?

Ами преди изборите беше интересното в тази партия. След като цялата държава разбра, че начело на партията е имало консултант от световна величина звездата на Доган започва да гасне. И тогава започна нов сериал. Атентат! Чудо невиждано в България. Ама то е невиждано и в целия свят. Цели четири пъти атентатора стреля, по точно си щрака и нищо. Абе сещам се един виц дето пратили един да убие жена си и му дали пистолет без патрони, само да го пробват. А той като видял, че няма патрони я пребил с пищова. Тоя атентатор не само, че не направи никакъв опит за да изглежда като атентат, но след това имаше любопитни изпълнения с доста шум. Ясно си пролича, че трябва шефа да се оттегли с ореол. До тук добре. Речено сторено. Обаче все си мисля, че сериала продължава.

Тук играчите са малко, но не бих казал, че са по-малко ерудирани. Въпроса е, че новият вожд Местан трябва на първото си управление да се закрепи и да покаже успехи. В изказванията си е винаги перфектен. Спокоен. Няма друг с толкова правилен и чист български език в парламента. И все пак?

Всичко е по правилата. Картите са изиграни правилно и когато трябва да се води вече само политика започнаха гафовете.

Мината Делян Пеевски избухна. Само това да е обаче с мед да го намажеш. Започна едно подаване от БСП и едно наместване на кадри от ДПС във властта. Ужас. До сега винаги са имали мярка, а сега всичко се обърка.

Ето тука има много за умуване. Версиите са две – ДПС извива ръцете на БСП или БСП дава, а ДПС лапа. Както и да е все нещо не е наред. Още повече, че уж тандема са зависими от АТАКА. И двете версии обаче издишат. Има трето което обърква нещата. Кое е то и кой го движи за сега е неясно.

 

-4-

Волен Сидеров и АТАКА. Нали знаете, че в едно царство неможе без шут. Трябва да има някой който да прави смях на публиката като казва истините и никой да не му вярва или в края на краищата да изяде той шамарите за сметка на царя или някой велможа.

Преди изборите се случиха доста неща из Европа. Един откачалник от скандинавска страна изби много хора. Националист бил. В Англия един националист разбуни духовете с емигрантите от България и Румъния. И там го употребиха. Но за Унгария не е така. Националистите спечелиха изборите и като започнаха едни закони да правят изправиха на нокти ЕС. Започнаха мерки срещу тях. Така, че ЕС няма да допусне такова нещо и в България. Ще съдейства дори и на неудобен ръководител или партия, но не и на националист.

Самият лидер. Не бих казал, че не е ерудиран. Даже напротив. Но забележете той е човек, който не е политик, а изявяващ се в медиите с които е свикнал. Освен всичко друго и му допада ролята да прави циркове с което винаги е разбунвал духовете на народа и винаги ги е разделял на привърженици и противници.

Друго интересно е, че поради една или друга причина никоя партия от гореизброените никога не го взема на сериозно защото много добре знаят, че освен лидера с толкова много кусури, който винаги могат да изкарат от равновесие няма друг. И да има АТАКА не е от калибъра на другите. Няма и шанс след като няма да има никога помощ от вън.

 Ето тук идва интересното. Дори и при този любопитен вот ако ГЕРБ, БСП и ДПС искат да водят политика. Истинска политика за страната, народа и партийните си интереси АТАКА не им пречи.

А какво стана? Всички започнаха да говорят и да карат народа да вярва, че АТАКА държи ключа за бараката. Започнаха такива пиеси които и Шекспир неможе да напише.

Организира се избор на председател на парламента. Цирк! Главен герой излезе Волен.

Организира се избор за правителство. Цирк! Пак Волен на първо място.

Мината Пеевски избухва – кой виновен Волен Сидеров.

Още гафове колкото искате от другите, но все вкарват в изказванията си АТАКА и Сидеров. Едните подават – другите мълчат тактично. Сидеров се оправдава или казва как са фактите и никой не му вярва. Казах Ви ролята на шута в царството каква е.

Протестите си вървят и какво от това. Идва следващия епизод. Консултативен съвет по националната сигурност. Що така бе Миме. Какво толкова стана, че съвета да се събира. При този президент дето за нищо не става. Даже за мъж на жена си. Ами просто и ясно. Трябва Сидеров да гръмне. Интересно ми беше как го активираха още преди да започне съвета. Кога му пуснаха мухата. Всички се бяха наредили и чакаха. И стана!

Другото вече е подробности. Протестиращите не ги споменавам, че и те се включиха като дразнител защото те лесно се режисират. Не са интересни. Както виждате в тази Република народа е само ПУБЛИКА. Играчите играят, а публиката е отвън загражденията. Има право да се смее, да плаче и да гласува. Хляб за сега има по-малко, но зрелища дал господ.

 

-5-

Дойде време и за отговорите след като се запознахме с основните играчи и техните лидери.

Общото е!

Много вождове и все амбициозни! Всички искат да са като Тодор Живков. Пръв държавен и партиен ръководител. Бойко беше, Станишев беше, че го и мина даже. Само дето немогат да се задържат като него дълго. Обаче продължават да пробват.

Ще кажете забравихме третия. Ами третия иска да е като кардинал Ришельо. Да управлява без да е на предна линия.

Някъде да виждате Сидеров. Тук го няма. Как така?

Другото общо!

Бойко си има кръг, Станишев си има кръг, а Доган обръчи.

Какво има Волен? Няколко бодигарда с черни тениски. Полицейска палка. То друго май няма. Може евентуално успокоителни, ама не сме ги видели.

Поготвиха публиката вече за последното действие. Ще и дадат жертва преди новите избори и това е АТАКА. Атракцията Сидеров ще си замине от политиката. През това време ще толерират кой колкото може тези лакеи, които са извън парламента, но които застанаха в изчаквателна позиция отзад, а на преден план сложиха нови лица.

А целта? Целта е да си останат ЕРП-тата, несправедливите договори, концесиите и всички подготвени схеми за точене на средствата. Да няма жертви след политиците. Разбирай осъдени политици от висок ранг. Публиката да не може да направи нищо. Даже и с протести.

Друго има ли? Да! Само още едно. Всичко вече е раздадено.Териториите са ясни. От тук нататък ще наблюдаваме само жестоките борби за преразпределение на територии завладени от олигархични кръгове. Тяхното лице ще са някои от политиците. Но няма да има повече в нашата държава шут като Сидеров, който да казва истината. Щото както видяхме по някой път е опасна дори казана от шута.

Какво остава? Може би само да закрием държавата. 




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. drakulla - Винаги
30.06.2013 00:50
има още един вариант. Народът е мъдър - " Всеки си намира майстора". Хитреци е имало и ще има, но и народа винаги е оцелявал. И сега ще е така.
цитирай
2. tutanhamon661 - !!!
30.06.2013 14:03
Добре написано
цитирай
3. freeoldmen - Действително, при бурните събития ...
30.06.2013 14:41
Действително, при бурните събития от изборите насам все се върти и суче да се изкара Сидеров на топа на устата, а национализъм винаги се римува с фашизъм.
Почвам да си мисля, че дискредитирането на родолюбието и стремежа към справедливост е основна цел на спектакъла, който наблюдаваме.
цитирай
4. ackoleff - Благодаря за коментарите
30.06.2013 15:10
Така е! Едно време бяхме интернационалисти. Имаше донякъде логика защото се борихме за идея и бяхме в една система срещу друга. Сега сме демократи ама не съвсем - другите са по-демократи от нас. Те ще искат ние ще даваме! Те ще имат претенции ние ще ги изпълняваме и това докогато ни одобрят. Колкото стигнахме комунизма, толкова ще станем и наравно с другите.
Родолюбието и независимостта е лошо за управляващите. Само Сидеров го казва на глас и затова е лош, луд и не знам си какъв. Ако нашите деди са били такива нямаше да я има България.
цитирай
5. raders - И все пак какъв националист е той, ...
30.06.2013 16:07
И все пак какъв националист е той, след като се гушна нежно с тези, по които лаеше? Чини ми се, че тук става въпрос не за идеи, а за пари, които всички политици обичат с цялото си сърце /дори националистите/.
цитирай
6. ackoleff - И все пак ....
30.06.2013 16:33
Опитвам се по фактите и само по тях да анализирам ситуацията. Положението което се очерта е следното - Когато правителството на Борисов продаде последните 33% от ЕРП - тата управляващите /олигарси и техните политици/ се оляха. Изпуснаха "духа от бутилката". Имаше момент в който се изпокриха и очакваха да видят какво ще стане. Успяха да усмирят народа и да я докарат до изборите. Но междувременно Сидеров в "Плана Сидеров за борба срещу колониалното робство" каза истината. Само това е неговото достойнство. Но това трябва някак си да се забрави. Затова ще го затрият. А колко е националист не знам. С цирковете си прави опит да се спаси. Ще наблюдаваме, Ще коментираме и така.
цитирай
7. sande - Сайдеров е кретен!
30.06.2013 16:59
Какво да го обсъждаме?
цитирай
8. larryone - Много точно написано. Може да се ...
30.06.2013 17:12
Много точно написано. Може да се окажете и прав - фактите сочат точно в тази посока.
цитирай
9. sande - Всички са ментета!За нищо не стават!
30.06.2013 19:07
Волен - жалък маниак. Сергей - прост педераст, негрмотен "държавник", кагебичник..

цитирай
10. zlotokuche - Много точно е това за Сидеров - едно предало избирателите си човече
30.06.2013 20:32
Налудните типове, шпицкомандите и нашата отговорност пред нацията
Едвин Сугарев

Доживяхме и това – което никога не беше се случвало в годините на прехода: в центъра на столицата да вилнее шпиц-команда, която да налага ред вместо МВР, да заплашва с разправа и “граждански арести”, да нахлува в обществените медии и да разпорежда там какво и как трябва да отразяват...

Това – повтарям – се случва посред бял ден на улиците на София, като шайката е водена от български народен представител, лидер на подкрепяща българското правителство партия, председател на Парламентарната комисия за борба с корупцията и парламентарна етика.

И при наличието на такъв драстичен прецедент – абсолютно несъвместим със статуса ни на държава, принадлежаща към цивилизования свят – няма никаква реакция нито от страна на правителството, нито от страна на прокуратурата, нито от страна на МВР и органите за сигурност, които носят отговорност за гражданския мир и спокойствието на гражданите. Тъкмо напротив – не друг, а самият председател на Народното събрание повтаря като папагал фашизоидните мантри на Волен Сидеров и разпорежда на обществените и частни медии да премълчават протестите, докато МВР поема ангажимент да изпълнява неговите искания, като огражда половината център на столицата, за да пази депутатите от народната любов.

И защо всичко това? Защото Волен Сидеров е носител на златния глас, от който зависи парламентарния кворум – ерго – и съществуването на управляващия кабинет. С други думи – съдбата на страната ни е в неговите ръце.

Сметката е направена: днес е неговия шанс да бесува така, както си поиска – без никой да смее да му противоречи. И понеже знае, че утре не само няма да има този шанс, ами ще бъде изметен от политическата сцена – и ще трябва да се скрие вдън гори тилилейски от хорското омерзение – той ще прави каквото си иска, ще издевателства над нервите на хората, ще налага терористичен стил на това управление – но никога няма да посегне върху неговия статус, никога няма да си позволи да обезсмисли неговото съществуване – защото неговата слободия зависи именно от оцеляването на това правителство, на тази власт, на това полу-мнозинство.

С други думи: Волен ще просъществува толкова, колкото просъществува и Орешарски. Двамата са скачени съдове, свързани са до гроб. Парламентарното мнозинство, ще пъшка, ще преглъща, но ще търпи неговите издевателства – защото от неговия глас зависи държавната баница, разпределението на порционите.

Това е ситуацията, в която съществуваме. Вече не само нелепа и абсурдна, но и в някаква степен зловеща. Довчера този налуден тип изглеждаше просто смешен, днес вече не е така. И в Германия първоначално са се смеели на националсоциалистическите изстъпления, но после не им е било до смях.

Питам се: възможно ли е това? Възможно ли е да се живее под властта на правителство, зависещо от капризите на подобен обсесивен тип, който очевидно има тежки психически проблеми? Възможно ли е външният свят, към който принадлежим, да вижда всичко това и да се прави, че не го забелязва? И най-сетне – възможно ли е ние, българските граждани, да търпим подобни омерзителни уроди да определят съдбата на страната ни?

Може би въпросът и личен. Моят отговор е – не, не е възможно. Нека си го зададе всеки от вас. Включително и Вие, г-н президент. Държахте се достойно тези дни, доказахте, че сте автентичен държавен глава, хората Ви обичат. Но сте длъжен да извисите своя глас и да кажете какво се случва в България – така, че да го чуят не само тук. И ако това правителство проявява престъпен инат и отказва да се съобразява с гласа на българските граждани (нека напомня – срещу всички комуноидни лъжи – 85% от тях подкрепят протестите!), то ще трябва да си отиде под външен натиск. В цивилизована Европа просто няма място за подобни типове – както и за обсурдните политически ситуации, сътворени от тях.

Казвам това, защото зад налудния скеч, в който се люшка страната ни, може да бъде съзрян и още един сценарий. Възможно е червените олигарси и техните кремълски попечители да са решили, че потенциалът на България като троянски кон на Русия в ЕС е вече изчерпан – и че принадлежността на страната ни към евроатлантическата общност по-скоро пречи на техните планове. И именно затова сега се правят абсурдни политически жестове и се пускат да вилнеят разни фашизоидни типове – за се гарантира по този път откъсването ни от Европа и вливането ни в путиновата Евразия. И това се прави у нас, защото ние сме единствената страна от бившия Източен блок, в която подобен сценарий би могъл да проработи.

Мислете и за това, г-н президент! При пълния блокаж на България Вие сте единствената институция, която се ползва с доверието на българските избиратели – и следователно сте единстевана реално работеща институция, единствената, от която може да се очаква отговорност и мъжество.
цитирай
11. ackoleff - Много добри коментари
30.06.2013 23:41
Първо искам да кажа нещо на zlotokuche - Благодаря за коментара, макар да не го споделям. По точен да бъда /лично мнение/ - Едвин Сугарев е нещо, което е нищо! Аз не мога да го призная за нормален човек. Той е душевно болен - което е най-меко казано. Неговите думи и действия не значат нищо за мене.
kansandilh - хареса ми коментара Ви и едната от нишките в статията ми е точно това, че изобщо не е елементарен играч. Другото е, че играе, но според мене преиграва, защото е решил всичко да прави сам, т.е. надценил се е. Без стабилна структура не може, а той я няма и кадрите му нямат други ръководители които поне малко да могат да вкарат качества. Ще е голяма работа ако влезе и в следващия парламент. На България е необходима качествена партия със силно изразена националистическа нотка. Трябва да спрем да се подценяваме.
цитирай
12. ackoleff - До анонимен
01.07.2013 10:54
Благодаря за коментара и комплимента. Не няма да Ви псувам или да се обиждам. Вие освен, че ме развеселихте ме накарахте и да Ви отговоря, защото най-малкото е, че сте коректен човек, който културно опонира.
Започвам с моите забележки към Вас.
Вълнувам се от съдбата на България и тази на децата ни. Затова следя обстановката и реших да пиша. Реших да коментирам само ОЧЕВИДНИ и БЕЗСПОРНИ факти достъпни до всеки. Реших да пиша от мое име, защото е невъзможно човек да се скрие в нета, а не е и почтено да се пише анонимно. Не се крия. Ето само с това, че сте анонимен вече може да си зададете доста въпроси, което ще направят и други. Не Ви упреквам! А само Ви светвам червената лампичка. Другото важно което държа да Ви кажа е, че за да коментирате трябва да сте убеден в тезата си с ФАКТИ, които не сте длъжен да пишете поради Вашата сигурност най-малко. Повече няма да пиша по това. Продължавам с подадените от Вас дреболийки.
"Прост и неук бил" - това го хиперболизираме за да подчертаем недостатъци които са несъвместими с поста - без значение от коя партия е личността. Той няма на никой форум, подчертавам НИКОЙ правилен български език или политически грамотно изказване. Езикът е на улицата и изобщо не е достойнство това. Има силни и точни изказвания, но повтарям го - не са с политически език. Това говори за неграмотност на грамотните, а го пресилваме за да го разберат тези които смятат, че простоватите изразни средства "доближават" до народа.
Пример за обратното ще дам веднага. Местан - владее до съвършенство българския език и не съм чул изказване с грешка. Владее и политическия изказ. Марин Райков показа, че е дипломат и политик - професионален. Жалко, че служебния кабинет принципно беше инструмент на "някои".
Поради слабите изразни средства с които разполага и ползва, изказването, "че колкото пъти се явят на избори, толкова пъти ще ги бие" лекичко отвори завесата, че има инструмент за "печелене". Някои неща бяха стандартни и се виждаха, но явно има нещо което само ГЕРБ
цитирай
13. ackoleff - До анонимен
01.07.2013 11:13
могат и затова им спретнаха номера с бюлетините. Под "спретнаха" не разбирайте само варианта режисура от начало до край, а както аз предполагам са научили и са дебнали да ги разкрият в подходящия момент. Ето тук обаче пак има въпроси и то сериозни. Всичко е изпипано обаче не ги дискредитираха така, че да е безспорно! Щото са прости ли? Според мене не! Не искаха да ИЗЛАГАТ "политическата класа" сиреч управляващите като цяло. Което обаче народа ни вече разгада и иска съд. Другия голям въпрос. Как така разбират и едните и другите и третите какво става? Подслушват ни! Само незаконно! Защото няма законен начин да подслушваш друг освен ПРЕСТЪПНИК. Незаконното е в две посоки - чрез държавната машина /както го направиха и са го правили явно и другите преди това/ и "частните" дублиращи агенции. Вече е страшно нали!
Още два видни момента - лъжата - за спането на Нобеловите награди и за километрите на магистралите. Лъжи които с повторение трябваше да приемем за истини. Не става така. Другия момент - ИЗРИЧНО иска да управлява сам! Ами не е демократично когато не е спечелено т.е. ако няма 121 депутата няма как да управлява САМОСТОЯТЕЛНО. На мене само това ми стига за да кажа на такъв, че няма място в парламента и политиката на ДЕМОКРАТИЧНА държава.
И последно - ГЕРБ обслужва част от олигархията. Победи другата част от олигархията. Това което писах за Борисов до сега се случи и в другата част, но по друг начин. Станишев и Местан имат език и политическа култура , но сътвориха гафове един след друг и то големи. Защо? Защото олигархията иска и ще жертва и тях за да се скрие и отново да смуче яко. В момента и олигархията няма представа на къде ще литне "духа от бутилката", но не дай си боже Сидеров или някой като него, полууправляем или неуправляем да го яхне. Думата НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ - т.е. ВРЪЩАНЕ НА КРАДЕНОТО много е страшна. Защото предвижда след връщането и НАКАЗАНИЕ. Тук май не е отменена смъртната присъда.
Желая да ми отговорите.
цитирай
14. belene - Според мене го атакуват на първо ...
02.07.2013 13:21
Според мене го атакуват на първо място, защото така смятат че е най-вероятно и лесно да бутнат правителството. Бих добавил и че има защо. Той не е психически добре, доказано купува гласове и протестиращи, обича лукса, млади жени и пиене, проповяда национализъм във вид от преди един век ...
цитирай
15. getmans1 - не съм аноним но понякога коментарите ми излизат така, което е по-неприятно за мен
04.07.2013 11:04
Аз не съм адепт на ББ но страшно много се дразня когато от БСП успеят да наложат на обществото ни негативен образ на политическия си опонент особено когато той ги свалил от власт. За пример ви давам Ф. Димитров, И. Костов а сега и Борисов, това са само лидерите а на колко от приближените им съсипаха живот и кариера.
И ако това си оставаше само между тях да си кажеш, "хак да им е" или "майната им" но тук се отнася за една страшна манипулация на цялото общество и стига до там че да определя посоката на живота ни.
Така като гледам би трябвало да ги помните тези неща и се надявам че ме разбирате.

Няма да ви обяснявам какво и колко не одобрявам някои неща от прословутия "Бат'Бойков маниер" но чакам вече четири месеца някой да ми обясни "от какво точно ни освободиха". Милиони бг. граждани подслушвани и рекетирани , десетки и дори стотици откраднати бизнеси, открита полицейщина, масов страх /забележете/ от репресии, Калинка /тяхно назначение / и мн. други "страшни работи които излизат всеки ден"/цитат - Станишев/ и много други неща има и както усещам "ще има много да чакам"!

Чувал съм и съм възприемал изрази като, полуистина и полулъжа но няма начин да възприема думи като полуморално или полунеморално! /странно но от тези "полукатегории" които използвах редактора не е подчертал като грешка само "полуистина"/


цитирай
16. ackoleff - getmans1
04.07.2013 12:02
Благодаря за добрия тон и личната Ви позиция. Искам да кажа само едно - ако не съм сигурен в нещо, никога няма да пиша. По задължение - трябваше и убеждение - съм политически безпристрастен, но истината преди всичко.
Бойко е последен затова отнася повече от критиката, защото се опитва да яхне "белия кон на властта" пак. Другите преди него много повече зулуми са направили.
цитирай
17. getmans1 - към ackoleff
04.07.2013 22:15
То ако пишем само ако сме сигурни в нещо, особено когато става въпрос за политика то съществува риска да забравим азбукито.
От изборите на сам в колкото и блогове и форуми сам влизал винаги съм стигал до следния въпрос;
- Моля някой да ми обясни, как може да се използват бюлетини /от намерените/ за фалшифициране, като имате в предвид следните условия:
1) бюлетините се броят един път и се попълва протокол от комисията в присъствието на застъпници, наблюдатели, медии / от личен опит-казвам минимум 15-тина свидетели/ като всеки наблюдател и застъпник си взема копие от протокола. Това става в секцията, нагоре по веригата се броят само данните от протоколите.
2) забрави за т.н. "индианска нишка" /тя беше приложима преди интегралната бюлетина, дълга 2м. и с обем на малка тетрадка/
Мога да сложа още едно или две реални условия ама то тогава задачката става не просто нерешима а просто невъзможна.

Моята истина е, тези избори са купени по най-баналния начин, а намерените бюлетини и скандала около тях са прикритието.
Колкото и да е невероятно най-чистата кампания проведоха именно ГЕРБ, но големите манипулатори дори и това използваха като манипулация, дори и Вие в предния си отговор към мен го посочвате /увереноста на Борисов в победата му/

Аз не съм гласувал за ГЕРБ но истината и морала изискват от мен да със това което съм.
Поздрави и до нови срещи дори в моя "графомански блог".
цитирай
18. ackoleff - getmans1
05.07.2013 13:44
Много се чудех как може да се фалшифицира вота ако има допълнителни бюлетини. Измислих няколко начина, но не ги коментирам защото все пак не съм запознат с технологията, но твърдо казвам, че е възможно. Бих коментирал лично без да пиша нищо и никъде.
Относно "чистотата" на ГЕРБ не си го и помисляйте. Освен това ползваха държавната машина която за другите беше недостъпна. Това ги накара да действат толкова "гадно".
До сега през тези 23 години никой не си позволи да прави масови назначения в държавната машина /говоря за чиновниците в по-долните етажи/ освен Костов и Борисов. Това предизвиква моментална реакция освен в другите партии и в самата държавна машина. Защото само това е гаранция за демокрацията. Не знам схващате ли го.
Беше ми приятно да коментирам с Вас.
цитирай
19. dimat - Много добър анализ.Поздравления.И все пак...
16.07.2013 23:21
лично мое мнение е,че Сидеров е много добре школуван и много добре използван.Дали съзнава това?Според мен,да.Той си играе предписаната му роля,чиято основна цел е именно,дискредитиране на национализма.Точно за тази цел,той използва средства и похвати от времето на националсоциализма,но, представени съзнателно,като гротеска.Защо я играе,това е друг въпрос.Едва ли ,това е на идейна основа,защото и най-посредствения идеалист,не би я изиграл така,пошло.Така,той изпълнява сценарий,написан от неговите кукловоди,които явно го държат здраво,на основата на някакви компромати и затова,той няма,накъде да шава.Остава му единствено,да се е продал изгодно.
цитирай
20. ackoleff - И все пак ....
18.07.2013 07:25
Мислих и по този вариант и той ми се стори най-вероятния, че в суматохата "кукловодите" изпуснаха думата национализация и тоя план за борба с колониалното робство. Просто при смяната на световния ред ни бутнаха доста надолу и не е страшно другото, а това, че не ни дават да се оправим. Аз лично не вярвам на нито един от политиците или партиите. Ако има един който да работи за България веднага ще го унищожат по един или друг начин. Просто си трябва момента и подкрепата на народа за да се промени държавата ни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 300567
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930