Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2013 22:57 - Странни неща стават в България
Автор: ackoleff Категория: Политика   
Прочетен: 1753 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Гледам, мисля и отразявам нещата. Надявам се безпристрастно или по-точно пристрастно, но от страната на народа. Това множество което е създателя на всичко в държавата. Останалото количество хора, които управляват и разпределят създаденото, нещо не ми са по сърце. Поне сега.

Все се надявах, като съм написал толкова да ме питат, това защо или онова защо, но не би. Мисля си защото знаят всичко и затова е достатъчно да ме четат или само да гласуват. Сега ще опиша нещо интересно и ще питам, но този път отговор не искам.

Живеем в демокрация. Като в такава има правила които трябва да се спазват. За тази цел има изградена държавна система която се грижи за всичко това. Народа е образован и знае правилата. Има етични и морални норми които също се знаят и трябва да се спазват.

Имаме институции и на върха е парламента ни. Да, това не е частната фирма в която може би работиш читателю или държавното учреждение. И знаеш ли защо? Защото всеки народен представител на своето работно място НЯМА началник, който да може да му нареди как да мисли и какво да казва или да го уволни. Там го е пратил НАРОДА. Той има имунитет. Може да говори всичко и никой няма право да го съди за думите му. Той може да получи информация и сигнали за нарушения и престъпления в държавата и без страх да разкрие престъпника и да се вземат мерки по закон или с нов закон да не става повече така.

Предполага се, че тези дебати ще стават тихо и културно от представителна извадка от народа. Народа създавайки материалното благосъстояние остава да се радва на успехите си, да живее и да наблюдава спокойно как публичните личности управляват и разпределят всичко.

До тук добре. Беше като по учебник. Но сега сме 24.06.2013 година в България. Факти и само факти. Аз ще ги покажа и ще питам. Десети ден протести. Малобройни, но упорити и не показващи край.

Започвам с парламента. Описаната по-горе институция първа по важност в държавата трябва да започне работа. Спомняме си напрегнатата обстановка на предишните протести. Спомняме си как се изпокриха партиите и разни „компетентни …олози и агенции“ ни убеждаваха да запазим спокойствие и да стане всичко по демократично му. Народа за кой ли път през тези 23 години ги чу. Така и направи. Докарахме я до избори. Направихме ги и хайде да работим. Не! Започна театрална постановка. Голяма!

Половината от българския народ беше режисьора на постановката. Даде на всеки актьор определен брой гласове, респективно мандати. Въоръжени с имунитет, образование, етика и морал трябва да намерят формула и да управляват по демократични норми и правила в интерес на народа и държавата. Да народа се надява на демокрация, не иска една сама партия да управлява.

Какво става. Парламента не иска да започва работа! Едната партия с най-много гласове иска да си управлява самостоятелно. За каква демокрация за какви пет лева става въпрос. Но без нейните гласове и още нещо няма да се започне работа.

Другите обаче „тайна“ отколешна коалиция почти кротко и тихо – до колкото е тиха Мая Манолова размахва пръст на предишните изгонени от властта и заявиха, че искат да управляват и то както трябва, но и на тях ама малко не им достига. Пустия му един глас.

Целия театър беше за този глас! Както накараха народа да спре да протестира и да направи избори, така решиха и въпроса с този глас. Как ще попитате. Ами просто! Преметнаха Сидеров и АТАКА. Как го излъгаха ли? Ами той се надяваше ГЕРБ да получи възмездие поради „важността“ на гласа на АТАКА, а стана друго. Получиха необходимия им глас и започна големия театър.

Какво му остана на Сидеров с мижавите нищо не струващи 23 гласа. Започна изнервен да крещи и се повтаря. Започна да прави грешки. В този момент се видя, че всички са срещу него и целта е той да бъде смазан. Дали ще успеят. Мога да кажа Не!

Защо съм толкова убеден?

Ами да започнем с факти. БСП ако я приемем за продължител на БКП, което не е, е създадена защото има една идея. Социализъм. Свърши се. Видяхме до къде стигна социализма. БСП няма тази идея само я имитира докато дойде време да го признае официално. За сега само го подготвя този отговор. Но както и да е. Тя е партия с членска маса която е обединена от псевдо социалистическа идея ако мога така да я нарека. Елита и е наясно за какво се бори.

ДПС е създание на Ахмет Доган – официално /неофициално незнаем/, но да кажем, че тук има нещо което обединява членовете на партията – етноса. Тя си е партия на етническа основа, колкото и да го отричат. Но е партия на определен лидер.

От тук на там започваме – ДСБ – партията на Костов.

Партията на Кунева.

Партията на Ковачки.

Партията на царя.

Партията на Касим Дал.

И за капак партията на Илиана Раева.

Има още доста партии на самозвани лидери и богаташи. Всички те са обаче без идея която да обедини членската маса и да я накара да функционира като партия. Такава е и ГЕРБ. Разликата е, че е представител на олигархията и може да си позволи да създаде структура. Погледнато иначе няма разлика от другите посочени лидерски партии.

Стигнахме до АТАКА. Защо тази партия бърка в здравето на другите и защо на всяка цена искат да дискредитират лидера и с което да я премахнат. Защо след като и тя е лидерска един вид.

Да така е. И тази партия е лидерска, но е създадена върху идея. И при това универсална идея. Национализма не е лошо нещо и всяка държава има нужда от него обаче трябва да се внимава да не се изпада в крайности. Конкретно за България има нужда от националистическа партия за да може да се повдигне самочувствието на нацията, да се тушират нашият прекален интернационализъм и чуждопоклонничество.

Тази партия е безопасна и винаги с малък процент успеваемост ако всичко в държавата върви по мед и масло. Тя обаче ще е опасна и ще иска властта само когато държавата е в опасност или много тежко положение. Тогава народа се обединява и в зависимост от препятствието е напълно в духа на националистическа партия да поеме лидерство.

Какво стана в България и защо АТАКА трябва да обира негативите?

Защото нейната алтернатива НФСБ е само националистическа, но не разбра политическата обстановка или по-точно се прилепи към Борисов.

Защото в България докараха неолиберализма. Който не знае какво е това. Ами олигархията да управлява. Няколко обръча, един два приятелски кръга и мафията. Те са управляващите. Не се заблуждавайте, че има други. Едни и същи са. Боричкат се, разменят си позициите периодически, скарват се за някой кокал, но няма да си извадят очите.

Народа на първите протести не го разбра, но го усети. А управляващите се уплашиха само от една дума – НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ. Нищо друго не ги заплашва. Само това. И то не значи социализъм. То става и при капитализма. Но народа използва тази дума, а тя много значи. Как да се върне краденото. Ами ако започне да се връща ще трябва да има и наказания.

Продължавам нататък.

Сидеров е умен. Навярно го помните като журналист. Той разбра всичко това и го написа в „Планът Сидеров срещу колониалното робство“. Това е много опасно за управляващите и техните господари олигарсите. Нищо друго не ги плаши!

Защо го направи?

Защото си няма кръг! Защото вече има и НФСБ! Защото иска възмездие за разбитата група на АТАКА от ГЕРБ! Има сигурно и много лични мотиви и амбиции. Но с този състав и възможности, и при тези противници не му остава друго освен да крещи и изпада в истерия. Макар, че преиграва доста, но го прави с цел да го видят по някакъв начин хората които са лъгани и ограбвани. Прави го и защото не вижда как по друг начин може да направи нещо, като е глас в пустиня. Прави го от безсилие.

Стигаме и до народа.

Изборите минаха. Имаме парламент. Имаме правителство. Но? Народа вече десети ден протестира. Ако на предните протести хората не знаеха, а само усещаха пипалата на олигархията, сега я видяха, разбраха и искат да се измъкнат от мъртвата и хватка.

Какво правят?

Правят като Сидеров. Те не се ползват от демократичните механизми. Те излизат на необявени и неразрешени протести! Те крещят, викат и какво ли не. Изпълниха им част от исканията, но пак продължават. Властта си прави оглушки за неспазването на закона при протестите. Защо? Ами защото иска и получи вече до някъде изолацията на АТАКА. Сега остава да се справи с протестиращите, които забележете за сега нямат конкретни искания, а само протест срещу определени назначения и правителството. За сега се водят и властта не бърза. За нея няма значение кой от всички ще управлява. Има значение само:

1.                 Да не се национализира /експропреира, отнеме/ краденото. Под крадено разбирай приватизираното неправомерно.

2.                 Да не се анулират несправедливите и ограбващи страната договори.

3.                 Да не се осъдят управлявалите до сега и техните помагачи/господари – олигарсите.

Та да питам аз и отговор да не искам:

1.                 Ако Сидеров се държи в парламента и на вън културно тихо и демократично ще направи ли нещо?

2.                 Ако народа се държи културно и тихо и чака, ще му стане ли добре и кога?

3.                 Тези управляващи каквато и конфигурация да направят мислите ли, че ще е в интерес на народа и държавата?

Ето факти за управляващите: http://www.epochtimes-bg.com/2010-02/2010-05-31_06.html

http://www.dw.de/как-е-парцелирана-българия/a-16838389

http://www.vsekiden.com/54385/герб-вкарва-във-властта-кръга-“капита/




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 300498
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930