Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2013 21:27 - Ден за размисъл
Автор: ackoleff Категория: Политика   
Прочетен: 1337 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ей че ден. Ден за размисъл. Уж ден като другите, а не е така. То и тези избори не са баш като другите де.

Първо се замислих, що пък избори и то сега? И взех да си спомням едно друго. Даже влезнах да проверявам сметките си и цената на тока. Нищо хубаво!

Помислих си, че кусура е в мене и реших да проверявам. Проверих колко са държавните ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове и дали работи още АЕЦ-а. Проверих колко ток произвеждаме. И за да не си мислите, че съм пристрастен само от официалните институции ползвах данни.

И пак започнах да мисля. Мисля ама някак си не ми излиза сметката. Значи произвеждаме повече енергия отколкото ни трябва. То не един път, даже не и два пъти, а направо три. И какво? Цената вместо да пада се вдига.

Бре като заваляха тези въпроси немога да смогна да мисля. Значи за да съществува едно производство трябва да печели. Неможе да е на загуба или казано другояче все на загуба. Енергетиката не е била и няма да бъде на загуба. Произвеждат и държавни и частни производители на ток, а няма конкуренция. Ток три пъти повече, а по скъп вместо да поевтинява. Започна да се очертава картинката. Някой ни е*ава. Някой прави цял един народ на маймуни. Кой е?

Значи държавните енергийни комплекси могат да ни осигурят тока! Печеливши са, защото производствените им цени са най-ниски. Факт! Измислих го! Някой е мислил преди мене и е направил комплексите. Хвала на тази мисъл и действие. Поразтърсих се ама тези дето са ги правили ги няма. Няма ги в бюлетините. Добре продължавам да мисля тогава.

Някой ги разпродаде. Кой? Ми то излезе голям синджир. Един ги договорил, друг ги подписал. Трети дописал. И накрая и последните проценти продадени. Бе тука били организирана престъпна група направо. Олекна ми. Отпаднаха доста бюлетини.

Позамислих се още малко. Има ВЕИ и соларни паркове. Вятъра е без пари. Слънцето открай време грее за всички безплатно. Енергия на бъдещето уж. Така де – инвестираш в техниката и тя си работи. Гаранционен срок има и само се печели. Да ама не! Първо едни суми за строежи. Ужас. Таман да е вярно. После тока по-скъп от другия. После държавата го купува от скъпо по скъпо. Защо? Директива имало. Закони имало. Проверих! Е*баните са ясни. Списъка със собствениците ясен. Тези писали и нагласяли законите ясни. Ей, олекна ми. Още доста бюлетини отпаднаха, а някои ги задрасках още по един път.

Значи изясни ми се факта, че в България няма пазарна икономика! Точка. Има бандитска икономика. Бандитите са много и трябва да се осъдят и да им се вземе откраднатото като чуждите бандити да се изгонят.

Зарадвах се, че го измислих и пак започнах да ровя фактите.

Тъй както си мислех и гледах фактите се оказа, че те всички са организирани престъпни групи. А никой не ги е задържал. Никой не ги е обвинил. Никой не ги е осъдил.

Светна ми! В България няма демокрация.

Значи утре отивам и слагам един голям кръст. Кръст на всички отгоре до долу. Викам си ако всички са видели като мене всичко ще е точно.

И баш в този момент гледам новина. Съвсем случайно и тайно от МВР / как ли е станало след като подслушват всичко/ откриват в модерната печатница която е спечелила конкурс за печатането на бюлетините само някакви си 350 000 бюлетини. Пакетирани и приготвени за някъде. Това са някакви си 10%. А дали преди това няма експедирани още? Шефа на тази модерна печатница говори за брак.

Пак ме удари на мисъл.

Спомних си увереността на един герой, че де що избори ще има, той ще бие. Хм. Поразмислих, що ли пък са скрили от МВР.

Тук да Ви кажа право нищо не измислих. Само в едно съм сигурен. Неможе сам човек да я свърши. Пак са организирана престъпна група.

Станаха много групите. Станаха много нагли. Станаха нетърпими.

Утре знам! Както и да се гласува е*аните са ясни.

Чета си Гео Милев и съм спокоен. Прочетете го и Вие. Може да нямаме политици, но поети винаги сме имали!




Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 300627
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930