Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2013 10:01 - СПОМЕНИ ЗА БЪДЕЩЕТО
Автор: ackoleff Категория: Политика   
Прочетен: 2417 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 08.05.2013 10:02


 Кьолн. Надвечер до китната малка катедрала от 13 век в тъмнината са спрели колата си двама германски полицаи. Заели са удобно място да наблюдават извисяващата се отсреща най-голяма джамия в Европа. Ярко осветена и поддържана ги улесняваше в изпълнение на задълженията им, като можеха да се съсредоточат изцяло в тъмните и сенчести места около катедралата и да контролират трафика.

            Вниманието на единия полицай беше привлечено от бавно движеща се кола, която той спря за проверка на документите.

-                     Али! – извика след като прегледа документа.

-                     Кажи Мехмед! – отвърна другия след като вдигна глава от дисплея на компютъра.

-                     Виж, провери на компютъра тези документи. Много странна фамилия – Мюлер! – и подаде документите на колегата си.

Докато компютъра се справи с документите двама мургави българи отмъкнаха веригата пред вратата на джамията и я понесоха смело.

В това време полицая си мислеше, как ли ще протече проклетото дежурство. Беше уморен след като трябваше да се занимава с първата си жена. Беше нейния ден. Тя е най-възрастна от 5-те му жени и най-го уморява. Пък и утре с тези тестове. Какво ли ще стане.

Проверката завърши. Полицаите продължиха работата си. Али правеше тестове, а Мехмед слушаше новините. В последно време нямаше възможност да се запознае с тях заради най-младата от 5-те жени.

Нищо интересно. Американците изпращаха 1-вия си флот на Марс, да укрепят демокрацията. Злите езици говореха, че не е случайно, а е свързано с марсианската мухоморка – най-добрия наркотик произвеждан до сега. Откакто пазят демокрацията на Марс, се повишиха незнайно как и многократно контрабандните количества от мухоморката в САЩ, което е причина за слуховете. Анализаторите обаче опровергаваха тези слухове като наблягаха на старанието на първия зелен президент на страната. Отчитаха и неговата заслуга за подписване на договора с шефа на Ку Клукс, за резерватите за бели в три от щатите.

Руснаците нямаше да предприемат никакви мерки по това начинание на САЩ. През седемнадесетия мандат на президента им и шестнадесетия на министър председателя предприемаха мерки по отрезвяване на населението на голямата им страна. Руския гений, който неможаха да накарат да прави хубави коли, както космически кораби и танкове, измисли производство на най-хубавата водка – от влажен океански въздух и лунна светлина. Сега техните вождове се чудеха какви мерки да приложат за да намалят потреблението и.

Но това малко вълнуваше Мехмед. В английската букмейкърска къща  Бет 2365 беше заложил, че настоящият президент ще има 2 мандата в повече от министър председателя. Колко ли трябваше да чака за да спечели? А другия залог беше, кога ще изчезне изобретателят с технологията на водката и ще започне производство в САЩ. Поне за него нямаше да се наложи да чака дълго.

Имаше лошо предчувствие за дежурството, но досега всичко си вървеше нормално.

Новините продължаваха.

И Китай нямаше да вземе отношение по американската помощ за демокрацията на Марс. Наближаваше годишната томбола за 50 милиардното им население. Трябваше да се определят победителите които ще имат право да си имат едно дете и щастливите, които трябваше да се представят доброволно на бог и да освободят малко жизнено пространство за останалите китайци.

Следваше интервю с Боли го‘Френ на което обясняваше, че България може да бъде в Шенген ако изпълни още няколко изисквания само, но може да предложат на европейския парламент вместо това да назначат населението и от един милион и трима човека на щат като граничари с което се решава окончателно проблема с влизането им. През годишния си отпуск можеха да си влизат колкото искат в Шенген, че и оттатък даже.

До тук всичко му беше ясно на Мехмед за България, но така и неможа да схване и запомни, как така имат толкова развита демокрация със 723 партии от които 215 парламентарно представени. В сравнение с тях САЩ какво бяха? Имаха си две партии които няма как да различиш, ако не бяха различните по цвят президенти все пак. Бели, черни, а сега и зелен. Какъв или какво ще им е следващ президент? Трябва да погледне при букмейкъра и да заложи.

Отдавна се бяха отказали от изследване на този въпрос и от ЦРУ. Сега се чудеха как влияе мандата на техния посланик в България. На последната среща на посланика с президента изчезна часовника на президента и една медна статуетка. А бяха само двамата. Още по-голяма загадка е, че детектора на лъжата нищо не показа, а нещата така и не се намериха. И това не е единичен случай. Първия беше когато на пилот на разузнавателен самолет прелитащ на страната изчезна часовника.

Започнаха спортните новини. Сър Пергюсън обясняваше, как англичаните се представиха достойно на европейското първенство по футбол. Като всякога техните звезди са играли страхотно и са загубили само с четири гола от Германия, но така било в играта, която бяха измислили те – играят двадесет и двама и накрая германците бият. Сега предстоеше интересен финал. Германия и Италия. И нищо не се знае до последния съдийски сигнал. Италианците бяха извадили повечето от своите играчи от затвора, където бяха за черно тото и те за пореден път са на финала.

И когато щяха да потекат реки от информация за предстоящия мач, радиостанцията запука и ядосания глас на шефа стресна двамата полицаи. Строг, но справедлив беше Мустафа ама сега звучеше много зле.

-          Какво сте зяпали – изчезнала e веригата на джамията.

Ужас! Как можаха да не забележат това. На светло и на по-малко от 100 метра от тях.

Веднага ще действат и щяха да хванат крадците. Големи професионалисти са… Но за щастие на мургавите българи един чевръст румънец беше свалил двете гуми на служебната кола и сега полицаите ще трябва да дават обяснения и за това.




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. dimat - Ха-ха!
01.07.2013 20:59
Посмях се.Браво.Обаче си беше за плач.Отиват си българите,но пък оставят смеха си,да витае,около планетата.Кой знае,може да зарази някой друг народ,кандидат за изчезване..Мамка му...Ха-ха-ха-а-а...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 298330
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031