Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2013 12:29 - Divide et impera! - Разделяй и владей! – Разделиха протестиращите! КОЙ, КАК и ЗАЩО?
Автор: ackoleff Категория: Политика   
Прочетен: 1358 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Помните ли още Генерала от ГЕРБ? Помните ли неговата дясна ръка Цветанов. Вижте и послушния президент и служебното правителство. В тях е, беше/е силата!

Знаете за другите които са постоянно присъствие и велможи от години. Които сменят само козината си. БСП са с много опит и знаят как. Е в тях е опита и големите възможности – комплексно /опит, пари, кадри …./.

ДПС – още едно постоянно присъствие. Приличат на бостанско плашило. Плашат определена част от народа и поддържат постоянен електорат с който накланят везните на управляващите според момента.

СДС, ДСБ и фракции поддържат постоянен електорат по брой и възгледи и служат за прокарване на по радикални промени според момента. В услуга са на властта и искат да са постоянно в нея.

ТЕ СЕ НАРЕКОХА ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ /някъде класа/! Можеха да станат, обаче тотално объркаха и са ОЛИГАРХИЯ. Продукт на неолиберализма. От голямата си алчност пропуснаха да подготвят и основа за съществуването си. Неолибералите от „старите демокрации“ най-вече американската има от къде да се обогатяват, без да ощетяват собствените си народи /относително казано/, а нашите дерат само нашата кожа.

ЕТО ТОВА Е ОТБОРА ЗА КОЙТО ПИША! ТЕ разделиха протестиращите и действат като отбор.

Първо Борисов може да е всякакъв, но не е страхлив, нито сантиментален. Той обаче владееше силата – инструментите на властта бяха у тях и РАЗБРАХА, че народа не протестира просто само за големите сметки! И много навреме си „обраха крушите“ – дадоха оставка. Протестите не бяха големи, но с голям потенциал. Не бяха масови на едно място, а в цялата страна. Не мислете обаче, че не е съгласувана с другите играчи.

След големите грабежи и масовото обедняване им трябваше нещо за да разберат какво е положението в страната и то преди изборите. Защо? Защото грабиха от енергетиката постоянно – оляха се, посегнаха с лекарствата – оляха се, посегнаха с банките – оляха се.

Как мислите трябваше да стане това? С референдума стана! Една конституционна форма за която народа имаше желание отдавна. Направиха цирк с въпроса, за да може да мине номера. Почти мина. Народа не се хвана на въдицата да каже НЕ на нов АЕЦ, но курвенското /по Сидеров/ народно събрание го каза в суматохата.

Нима трябваше точно сега и по-този въпрос да се направи референдум? Определено въпроса си заслужава, но можеше да мине и без референдум, ако всичко в държавата беше нормално. Само отбелязвам, че имаше много по-важни въпроси за които не питаха народа. Защо не го питаха? Защото народа винаги ще каже ДА за европейския съюз, НО когато влезнахме не беше времето. Поради това берем ядове сега, а управляващите събират евра. Тогава беше момента да си оправяме държавата. Не би. Оправиха се УПРАВЛЯВАЩИЯ ЕЛИТ. Създаваше се олигархията.

И така с референдума получиха сигнал какво става в държавата. Явно недоволство. Усещаше се в този макар и индиректен спор. Имаше опасна енергия. Но каква. Трябваше да се установи. И се започна! Ако си спомняте какво стана. Започна да се говори кой ще спечели изборите. Отново се усеща много остри реакции на поддръжниците и гласове различни – бойкот на изборите и т.н. Тогава се включиха ДПС, сини и разни социолози и други …олози със заключение, че няма да има правителство на една партия, а трябва коалиция.

До тука хитро! Но състезанието по грабене до последно преди изборите докара партиите до редица гафове!

ДПС се издъниха с атентата срещу Доган. Искаха създаване на легенда в техните редици, но много лошо режисираха екшъна. Това доведе до нарушаване на спокойната подготовка на двата колоса БСП и ГЕРБ.

ГЕРБ беше сътворил няколко гафа – атентата в Бургас, държанието на Борисов, изказвания и цялостната дейност на Цветанов и Дянков, калинките и дюни. БСП си критикуваха умерено и чакаха да натиснат преди изборите. Но изведнъж се хванаха за гушите.

Защо и как стана малко ми е трудно да кажа, но явно освен за големи пари, става и въпрос за някаква задкулисна игра при която се взема предимство на изборите.

Залога явно е голям, по-голям от народа. Забравиха за него и изпуснаха положението. Ритнаха кошера и … започнаха протестите.

Напрежението е голямо. Знаеха го всички играчи и в първия момент НЕЗНАЕХА какво да правят. Забелязахте ли?

БОРИСОВ СИ ДАДЕ ОСТАВКАТА! Надяваше се за подкрепа /въобразяваха си, че твърдите им поддръжници са много/, но стана цирк.

БСП и ДПС, и ДСБ – ВСИЧКИ СЕ СКРИХА! Народното събрание и то утихна за известно време.  Какво да се прави. Започнаха да обикалят България, да излизат в Европа и Америка да я оглеждат отвън и да търсят съвет и поддръжка. От това може да разберете, колко е тревожно положението и колко без пари са оставили България, щото единия от изводите след референдума е – няма сигурна индикация кой ще управлява.

Тревожността на положението идва и от исканията на народа. Забележете! Искат монополите вън от България! Искат национализация! Искат наказания на Всички виновни политици управлявали 23 години! Това са първите искания! ОПАСНИ СА!

Да ги разгледаме възможни ли са? Монополите вън! Национализация! Възможно ли е? ДА!

Вижте НЕ става въпрос за комунизъм – призрак с който започнаха да плашат медии и разни …олози. Народа не скандира чуждицата ЕКСПРОПРИАЦИЯ. Ето това иска народа. Имаме закон! Гласуван е от този политически елит. В исканията на народа НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ = ЕКСПРОПРИАЦИЯ. И са прави. Трябва да се върне краденето на държавата, а после може да се разпорежда, пак каквото е необходимо.

Монополите! ДА! Може да се премахнат имаме комисия – КЗК. Но народа иска и да се махне чуждото присъствие, и да са ако не държавни, то български дружества. Иска РЕВИЗИЯ на договорите и преглед на дейността им. Не само на тях, а на цялата верига – НЕК, БЕХ и ДКЕВР, Топлофикация.

Страшно нали! Но не за народа. Страшно е за управляващите. На всякъде мирише. От ГЕРБ мирише на прясно и има документи и празни джобове. От БСП тежка миризма на стари дела. ДПС си миришат постоянно, но повече на старо в предишното управление. ДСБ и компания. И там мирише на старо.

СТРАХ! Последната надежда са медиите. Голяма сила. Успява да се справи. Старото правило „Разделя и владей“ важи. Задача номер едно стана да се разделят протестиращите. И се започна една голяма офанзива. Кое е интересното наред с очертаването на направленията към които да се действа и да се напипат лозунгите за което се трудиха - …олозите от агенции, „независими организации“ и стари муцуни. Видяхме и Президента. Смях! Те го бутат – той се дърпа. Докато медиите напипат посоката той направи няколко неадекватни действия и изказвания. Знаем, че е марионетка и не се впечатлихме и даже го оставихме да назначи „независимо“ служебно управление и да се скрие.

Divide et impera! - Разделяй и владей!

Принципа работи! Той е вечен, но неможе вече да е стратегия, а само тактика. Учете се от вашите колеги олигарсите неолибералисти. Те искат глобален контрол с центарална власт. Работят за него.

Както и да е. Интересува ни само България. Дали са разделени протестиращите?

Официално да!

Няма консолидирани искания – поне така тръби пресата и медиите, НО остана интернет. Властта си изигра козовете до момента и е скрила няколко в ръкава. Положението е под слаб контрол. Взривоопасно! Медиите работят усърдно и денонощно за да подменят исканията и да махнат най-опасното искане за НАКАЗАНИЕ на управлявалите 23 години.

Това искане е най-страшното. То плаши и ги прави ОТБОР срещу народа. Затова е искането за забрана на партиите. За да се накажат националните предатели.

За ГЕРБ – малко са тези които са кандидати за съд. Знаят се кои са. Те са отборни играчи обаче. Обичат групи и групировки. Но да са техните. Затова усърдно искаха да унищожат другите.

За БСП – много кандидати за съд има, защото са от началото на прехода и са голяма изградена организация. Тези които дърпат конците, те за съд.

За ДПС – доста са за съд. Не са в светлината на прожектора и баш шефа се оттегли, но вместо като легенда с гаф.

За ДСБ – там има доста за съд. Командира обаче си знае, че трябва да стои колкото може повече за да мине време. Той е самотен играч, макар и гениален и трудно може да бъде забравен.

Това искане е най-трудно изпълнимото от всички със средствата на законите в нашата представителна демокрация. Народа знае, че е само ДЕМОкрация. Затова се заговори за Еквадор, за Норвегия и за Швейцария. Търси се начин да може да се реши въпроса без минаване през хаоса. Политическия елит е наредил в съдебната система на всички нива, които са определящи свои хора. Ето за това трябва ПРОМЯНА НА СИСТЕМАТА. Така го дефинира НАРОДА. И имаше предвид да се измени системата така, че да се накажат УПРАВЛЯВАЛИТЕ 23 години НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и да започнем на чисто!

Всички от отбора против БЪЛГАРИЯ работят! Дали ще успеят ще видим! Помнете исканията на народа:

1.                 НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ = ЕКСПРОПРИАЦИЯ на монополите! В енергетиката. Има и други – банките!

2.                 Ревизия на всички договори!

3.                 Промяна на системата = наказания за всички управлявали през тези 23 години и злоупотребили с властта!

 

Dixi (et salvavi animam meam) - Казах (и спасих душата си).




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. skotadix - Хубава статия! Пиши все така!
22.10.2013 11:24
Но в обстановка на безнаказаност, в която не само не бяха наказани палачите на тоталитарната система, но те и цинично ни се хилят от телевизионни екрани или от лъскави офиси, естествено е да бъдат безнаказани и техните наследници...Тиранията е сменила само фасадата си, концлагерът бе сменен с гето, все пак свободата на словото е хубаво начало, някога беше абсурдно да споделяме тези неща с теб, както сега...Трябва да продължим по този път, към победата, към свободата! Пиши все така!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 300619
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930