Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2013 12:42 - Приказна кратка история на България
Автор: ackoleff Категория: Политика   
Прочетен: 1978 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 02.03.2013 12:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Имало едно време България – голяма, богата и грамотна даже най-грамотната в Европа. Нямало изобщо Европейски съюз. Било добре. Така казват поне.

Настанало има няма 500 години мрак. Държава било „Високата порта“. Българина знаел, че това не е неговата държава и я мразел, и се бунтувал, а и тя го колила, бесела, лъгала и ограбвала редовно и умерено.

Дошло лето 1978 и Русия /кой знае защо/ освободила българите. Организирала и новата свободна държава.Така народа заобичал освободителя си. Защо ли му викал дядо Иван незнам.

Но приятелите на „Високата порта“ – една държава такава дето „… няма приятели, а само интереси“ разделила новата държава на две половини, че орязала от тук от там и по краищата.

Българите се огледали на ляво, на дясно и като не видели Неволята, взели та си съединили държавата. Но намразили оная държава която все на „Високата порта“ помага.

Българите тръгнали по света. Огледали се ослушали се и си харесали Германия. Хубава, подредена и народа и много работлив. И цар даже си от там избрали. Минало време и народите се скарали. Българите тръгнали с Германия щото им обещала да си вземат и малките парчета дето не се съединили на времето. Но не станало.

Минало време още. Пак се скарали народите. Пак българите с Германия тръгнали! Те не обичат онази страна без приятели, а само с интереси. Но! Какво се получило. Трябвало българите да се бият срещу дядо Иван. Не! Даже и царя наполовина германец казва не!

От едната страна Русия от другата онази другата страна и българите избрали Русия! Цели 45 години били заедно. Българите построили много и космонавти даже имали, но властта ги лъгала. И когато взела да ги лъже всеки ден българите сменили властта. Българите са търпеливи, но и паметливи. Огледали се – Русия нееее, Германия нееее, за другата страна и дума да не става. И така и иначе не става. Решили и дали властта на Българи.

И настанали едни 23 години! Олелеееееее мале. Настанал мрак – един такъв малко по-различен от оня от 500-те години ама даже по-лош. Не само мразели държавата управляващите я ами и грабели ама не умерено а душмански. Ужас. Огледали се българите и цар си докарали ама нямало от Германия, че от другаде го докарали. Нищо. Не само, че не помогнал ами и той си взел едно друго. Продължило смутното време. Не било тъмно, а мъгливо. Имало една синьо-червена мъгла която пречела на българите да видят къде ги карат без да ги питат. И така ги закарали в Европейския съюз и в НАТО и къде ли не. До Афганистан българи пращали за кефа на други. Ужаса продължил. Властвали тарикати и бабаити. Толкова им харесало да ограбват, че се скарали за едничкото останало не откраднато АЕЦ. Решили докато го откраднат народа да плати по няколко сметки на куп.

Е те това дошло много на народа. Защо да му откраднат и последното нещо? Защо като плати новите сметки ще изнесат парите от България?  

И излезе народа да пита! Ама казва ли ти някой.

Министър председателя се предал. Хвърлил властта и ни лук ял ни лук мирисал.

Партиите всички се покрили в синьо-червената мъгла. Останал само един президент. Той незнаел къде се намира. Незнаел какво да прави. Хем искал да бъде с ограбения народ, хем слушал и тези дето го карат да излъже.

А народа мисли. Мисли как да накаже Българите дето 23-години го грабиха така както никой друг. Българите които искаха да му вземат последното народно богатство едната АЕЦ.

Ще Ви разкажа и новата приказка! Нека само да реши народа тези от последните 23 години българи ли са или други и как да продължи.




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. ackoleff - Разказвайте и разпространявайте!
02.03.2013 13:24
Разказвайте и разпространявайте за да знаят всички с кой да се борят и кои да наказват! Няма триглава ламя, няма Али баба с 40 разбойници - има многоглава ламя с 400 разбойници!!!
цитирай
2. shtaparov - "Дядо Иван" народът ни е ...
03.03.2013 01:00
"Дядо Иван" народът ни е казвал на Св.Иван Рилски- на него се е молил да ни освободи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ackoleff
Категория: Новини
Прочетен: 300542
Постинги: 109
Коментари: 165
Гласове: 249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930